Hogy tudnám megoldani, hogy a cicám ne jöjjön utánam, amikor elmegyek otthonról?
A cicám 7 hónapos, kinti macska. A terasz egy kis zugában szépen be van rendezve neki a kis kibélelt lakhelye, szépen fekszik, jól elvan. Nagyon szeret minket, mi is őt. Egy igazi kis tünemény. Egyetlen egy gondom van vele: amikor hajnalban elmegyek itthonról, mindig jön utánam. Legutóbb a vasútállomásig eljött, és már nagyon féltem, hogy valami baja lesz, elüti a vonat vagy egy autó, de aztán a testvéremet kihívtam, aki haza tudta vinni őt. Szerencsére!
Próbálkozom megoldani mindenhogy: siccelem, zavarom, ijesztem, kicsit megpaskolom, hogy fusson vissza, ami sikerül is, de amint elindulok, és egy kicsit távolabbra kerülök, megint elkezdi szedni a lábát utánam. Nem akarom, hogy bármi baja legyen! Anyukám azt mondja, hogy ilyenkor adjak neki enni, ami még rövidtávon jó ötlet, de a problémát nem oldja meg, mert nem adhatok neki mindig enni, amikor elmegy valaki itthonról.
Nagyon barátságos! Túúúl barátságos. Van, hogy a házunk előtt elsétáló gyalogosokhoz odasétál, van, hogy meg is simogatják. Nem ismeri a veszélyt, azt hiszi, hogy mindenki a barátja, pont ezért féltem.
Mit tegyek? Aki járt már így, el tudná mondani, hogyan oldotta meg a problémát?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!