Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudnám megoldani, hogy a...

Hogy tudnám megoldani, hogy a cicám ne jöjjön utánam, amikor elmegyek otthonról?

Figyelt kérdés

A cicám 7 hónapos, kinti macska. A terasz egy kis zugában szépen be van rendezve neki a kis kibélelt lakhelye, szépen fekszik, jól elvan. Nagyon szeret minket, mi is őt. Egy igazi kis tünemény. Egyetlen egy gondom van vele: amikor hajnalban elmegyek itthonról, mindig jön utánam. Legutóbb a vasútállomásig eljött, és már nagyon féltem, hogy valami baja lesz, elüti a vonat vagy egy autó, de aztán a testvéremet kihívtam, aki haza tudta vinni őt. Szerencsére!

Próbálkozom megoldani mindenhogy: siccelem, zavarom, ijesztem, kicsit megpaskolom, hogy fusson vissza, ami sikerül is, de amint elindulok, és egy kicsit távolabbra kerülök, megint elkezdi szedni a lábát utánam. Nem akarom, hogy bármi baja legyen! Anyukám azt mondja, hogy ilyenkor adjak neki enni, ami még rövidtávon jó ötlet, de a problémát nem oldja meg, mert nem adhatok neki mindig enni, amikor elmegy valaki itthonról.

Nagyon barátságos! Túúúl barátságos. Van, hogy a házunk előtt elsétáló gyalogosokhoz odasétál, van, hogy meg is simogatják. Nem ismeri a veszélyt, azt hiszi, hogy mindenki a barátja, pont ezért féltem.

Mit tegyek? Aki járt már így, el tudná mondani, hogyan oldotta meg a problémát?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2021. okt. 26. 21:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Ivartalanítva legalább van? Akkor olyan messzire nem mászkálna el. De egyébként mászkálni fog, a macskák ezt csinálják.
2021. nov. 27. 11:23
 22/25 A kérdező kommentje:
Igen, utolsó! Ivartalanítva van már lassan 2 hónapja.
2021. nov. 27. 11:27
 23/25 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet kérdező? Változott valamit a dolog?
2021. dec. 10. 15:46
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Él még az a szegény jószág?
2022. febr. 5. 14:40
 25/25 anonim ***** válasza:
Hát igen könnyen ,,elkövetheti" a gazdáját a világ végére onnan meg nehezen jön vissza.
2022. febr. 5. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!