Hogy tudnám megoldani, hogy a cicám ne jöjjön utánam, amikor elmegyek otthonról?
A cicám 7 hónapos, kinti macska. A terasz egy kis zugában szépen be van rendezve neki a kis kibélelt lakhelye, szépen fekszik, jól elvan. Nagyon szeret minket, mi is őt. Egy igazi kis tünemény. Egyetlen egy gondom van vele: amikor hajnalban elmegyek itthonról, mindig jön utánam. Legutóbb a vasútállomásig eljött, és már nagyon féltem, hogy valami baja lesz, elüti a vonat vagy egy autó, de aztán a testvéremet kihívtam, aki haza tudta vinni őt. Szerencsére!
Próbálkozom megoldani mindenhogy: siccelem, zavarom, ijesztem, kicsit megpaskolom, hogy fusson vissza, ami sikerül is, de amint elindulok, és egy kicsit távolabbra kerülök, megint elkezdi szedni a lábát utánam. Nem akarom, hogy bármi baja legyen! Anyukám azt mondja, hogy ilyenkor adjak neki enni, ami még rövidtávon jó ötlet, de a problémát nem oldja meg, mert nem adhatok neki mindig enni, amikor elmegy valaki itthonról.
Nagyon barátságos! Túúúl barátságos. Van, hogy a házunk előtt elsétáló gyalogosokhoz odasétál, van, hogy meg is simogatják. Nem ismeri a veszélyt, azt hiszi, hogy mindenki a barátja, pont ezért féltem.
Mit tegyek? Aki járt már így, el tudná mondani, hogyan oldotta meg a problémát?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
21:38!
Pár hónappal ezelőttig be volt zárva, mert kicsi volt. Nem akartam, hogy míg nem nő nagyobbra, addig kint bóklásszon. Most, hogy nagyobb, így már kiengedtük. Nem is volt ezzel gond pár héttel ezelőttig. Akkor amíg él a cica, akár 15 évig is, mindig be kell zárnom, ha elmegyek? Senki más nem tapasztalt ilyet a saját cicájával?
Ha kinti macska miért baj, hogy követ? Örülj inkább neki, hogy legalább ez alatt a kis idő alatt tudsz vigyázni rá. Ha téged követ nem kell azon aggódni, hogy most éppen egy kocsi alatt van-e. Az etetés a legjobb megoldás, de miért kéne mindíg amikor elmegy valaki? Ha otthon van valaki akkor az tudja a macskát fogni csak akkor kell etetni amikor a házból az utolsó ember megy el éppen. Ha ennyire felted a macskát legyen benti macska sokkal biztonságosabb vagy legalább csinálj macska biztos kerítést. Egyépként tudtad, hogy a kinti macskák átlagos élettartama 2-3 év ha nem kevesebb?
Itt van pár link a kerítés felújításához:
Termeszetesen nem. A macska ha tud es akar, akkor koborolni fog, ezellen nem tehetsz semmit.
Vagy bent tartod vagy epitesz kifutot, macskabiztos keritest.
Rajtad all.
De ezek szerint 1 honap alatt se talaltal megoldast, hat akkor marad a vakszerencse. Vagy baja lesz, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!