A cicám nagyon megijedt, lehet sokkos is volt. Azóta furán viselkedik, hogy segítsek neki?
Délelőtt a kislányom véletlenül megijszetette a cicát (ő is megijedt egy nagyobb méretű farkaspóktól). A cica a kaparófája tetején volt, amin volt egy lelógó pamacs is, amivel sokat játszik és ahogy megijedt leesett volna, de belegabalyodott a pamacs zsinórjába. Mikor beszaladtam a nappaliba fejjel lefelé lógott csak a zsinór tartotta és kétségbeesetten nyávogott és hiába próbáltam segíteni fújtatott és támodott rám, szegénykém ijedtében véresre kármolta a kezem, ahogy próbáltam kiszedni. Sose bántott még senkit a családból (minden oltása meg van). Utána percekig felborzott szőrrel, remegő lábakkal állt és furcsa, morgó hangott adott ki, nem tudott normálisan járni sem, nem engedte a simit. Ünnepnapokon nincs a közelben állatorvos, de felhívtam egy távolabbi ügyeletet, ahol azt mondták helyre fog jönni, csak biztosítsunk neki most egy csendes, nyugodt helyet. Ez meg is történt, de még mindig remeg és összehúzza magát, ha bárki a közelébe megy, fújtat is pedig nem szokott. A kedvenc nasiból már evett, de nem úgy viselkedik, mint eddig, a járása még mindig instabil és behúzza a farkát.
Aki járt már hasonlóan hogyan sikerült megnyugtatni? Mennyi idő volt?
A macska egy önálló entitás. Befosott, az életéért küzdött. Lelki problémája nem lett, de nyilván ha egy "szörnyet" raksz elé, akkor félni fog, és menekülni akar.
Képzeld el, ha egy veled egymagas pók szembe jönne, menekülnél, beleakadnál a kerítésbe, majd odajönnének fogdosni és simogatni :D Én abszolút egyetértek a macsesszal, holnapra rendbe jön
Köszönöm a válaszokat!
#9 Nem dög és nem bekattant, hanem félt és nem tudta mi történik, lehet fájt is neki. Nem fogom kitenni a cicát, aki első perctől kezdveķ benti volt, mivel veszélyes lenne számára és fajtatiszta, így el is lophatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!