Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Valós probléma a macskák...

Valós probléma a macskák száma vagy csak pár megszállott hangoztatja az ivartalanítást?

Figyelt kérdés
2021. okt. 7. 23:20
1 2 3 4
 11/31 Maya Bunnyheart ***** válasza:
84%

Sajnos valós probléma. Én ideiglenes befogadó voltam egy darabig. Az ivartalanítással és vagy a benti tartással egy csomó kiscica megelőzhető lenne. És a másik probléma hogy nincs annyi befogadó gazdi mint amennyi kóbor macska/kiscica van.

Tavalyi példa:

A covid miatt bezárt óvoda udvarára kölykezett két macska, 1 kiscica kiment az útra, elütötték, a többit be kellett csapdázni és elhelyezni. Az anyamacskák vadak voltak, volt szembeteg kölyök is ott. Hozzám 3 macska került idibe, 1 egészséges kölyök, a szembeteg kölyök és az ő vad anyja. Ők végülis gazdisok lettek, bár az akkor egészséges kölyök már nem él,mert új gazdája kinti-bentiként tartotta és egy nap már nem tért haza. A másik kölyök és az anyja gazdis.

És ezt mind azért írtam le, mert ha ezeknek a nőstényeknek felelős gazdi jutott volna akkor nem kölykeznek az utcára.

Másik állandó probléma:

Lakótelep, idős néni/bácsi aki eteti a kóborokat, (és a rosszabb fajtája az amelyik nem engedi az állatvédőknek hogy befogják a macskákat és ivartalaníttassák őket) ez mind jó szándéknak tűnik hogy eteti őket de nem feltétlenül az, mert így lesz a kolónia és a sok kölyök akik ugyanúgy az utcán maradnak, elüti őket az autó, megmérgezik őket stb.. ennek a kiscicáknak mennyi értelmük van megszületni? És akkor még a betegségek szóba sem jöttek..

2021. okt. 8. 01:14
 12/31 anonim ***** válasza:
80%

Nézzél már szét macskás csoportokban. Már kiléptem mindből, mert a facebook kezdőlapomon csak a gazdikereső/mentett/bántalmazott macskák voltak. Minden bokorban van már lassan egy alom. Nincs ennyi ember aki befogadná őket.

A legtöbb posztra megy vagy 10 like meg vagy 5 komment hogy "méénem viszed te haza ha lefotóztad." "Nálam van 20 macska. Inkabb en nem eszek de nekik legyen" "gyooo nekem 30 van kissspajasok vatytok"

2021. okt. 8. 06:47
 13/31 anonim ***** válasza:
38%
Maga az ivartalanítás nem olyan probléma. A probléma az, hogy soka kidobják kedvencüket és azok szaporodnak az utszán. A kóbor macskákat kell kiivartalanítani a háznál született macskáknak meg felelős gazdát.
2021. okt. 8. 07:08
 14/31 anonim ***** válasza:
79%
Utszán 🤣
2021. okt. 8. 07:13
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég nagy probléma. Vidéken barhova mész, mindne tele van macskákkal. Én nagyon szeretem őket, de ez a sok éhes, beteg macska szörnyű :( borzasztóan sajnálom őket, de segíteni se nagyon lehet rajtuk, annyian vannak. Nekem 2 cicám van, egy 7 éves ivartalanított kandúr, meg egy 3 hónapos kislány, aki szintén ivartalanítva lesz. A kandúr kijár, mert ő korábban azt szokta meg, nem bír bent megmaradni, de legalább fölösleges szaporulat tőle biztos nem lesz. A nőstény cica benti marad. De egyébként itt a környéken is mindennapos, hogy hallom, ahogy tépik egymást a kint kolbászoló macskák...
2021. okt. 8. 07:50
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen: a 3 hónapos kislány cica is egy olyan helyről van, ahol a szomszéd macskája kölykedzett az udvarba, a kedves gazdi meg közölte, hogy ő szarik rá, csináljanak a kismacskákkal, amit akarnak... Így most az, aki megtalálta a kicsiket, keresett nekik gazdit, és saját költségén ivartalaníttattja a szomszédja macskáját, mert az még felezni se hajlandó az összeget, inkább agyoncsapja akkor...
2021. okt. 8. 07:52
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

Leírtak minden érvet azt gondolom.

Tehát a probléma jellege nem abból fakad, hogy az emberre is veszélyes betegséget terjesztenek, mint a patkányok, hanem, hogy nagyjából állatkínzás nem gondoskodni arról, hogy a házikandúrod ne csinálja fel a környék kóbor nőstényeit vagy a nőstényedet ne csinálják fel, mert nincs az az isten, aki befogadná.

Nincs elég befogadó, és a kóbor picik éhezve, betegségben, autó vagy kínzás által megförmednek.

A macska házhoz szokott, egy csomó olyan evolúciós tulajdonsága már hiányzik, ami a túléléshez kell.

A kóbor ciculik élettartama nagyjából 2 év.

2021. okt. 8. 08:20
 18/31 anonim ***** válasza:
11%
Van elég befogadó ebben nem értek eggyet mamám nem ivartalanította a nőstényit és így tavasszal egyszerre 15 kicsi született és mindenek lett gazdája.
2021. okt. 8. 11:56
 19/31 anonim ***** válasza:
79%

Az a gond, hogy a sok kóbor macska természeti károkat is okoz... Levadásszák a védett madarakat.

Egy nőstény macska fial évente kétszer 6-8 kölyköt. Ha ezekből csak 4 éri meg az első tüzelést, és szintén fial évi 2 almot, akkor pár év alatt elég komoly számú felesleges macska lesz.

2021. okt. 8. 14:42
 20/31 anonim ***** válasza:
9%
A macskát kartavő mentesítenek hasznos állatok kis létszámban.
2021. okt. 8. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!