Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem kellenek a macskák...

Miért nem kellenek a macskák senkinek?

Figyelt kérdés
Tele van velük a FB.
2021. szept. 29. 23:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert sajnos túl sok van belőlük. Túl vannak szaporodva és nincs ennyi ember, aki be tudná fogadni őket. Ivartalanítani kellene és akkor nem születnének felesleges szaporulatok.
2021. szept. 29. 23:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Első jól mondja, sajnos Dunát lehet rekeszteni velük.
2021. szept. 30. 00:07
 3/9 l0m3x ***** válasza:
20%
A macsekok öntörvényü jószágok, de szerethetőek és taníthatóak is (Persze aki az udvaron tartja nem tudhatja). Sajnos tényleg szaporák és kevesen tartanak... Én most is keresek, egy igazán házi cicát, de lefutott a "szülési" szezon :)
2021. szept. 30. 03:18
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Háziasított állatok és gazda kell mindnek, hogy megfelelő körülmények között éljenek, mert a kóbor életmód nemcsak nekik káros, hanem sok más élőlény és nem utolsó sorban az emberek számára.

Az a baj, hogy sok macskatartó nem is törődik az állatával, csak van neki, eteti, itatja, van hogy beengedi a lakásba, de többség inkább csak az udvaron tűri meg, arról pedig nem gondoskodik, hogy ne kóboroljon közterületre vagy szomszédhoz.... Így a macskák egymással találkozgatnak, kismacskákat csinálnak, akiket viszont a gazda rendre kitesz az utcára, vagy gazdát keres többnyire hiába nekik....

Szóval egyre több a kóbor.

És károsak!

Rengeteg élőlényt elpusztítanak, főleg kis madarakat, de gyíkokat és mást is.... Azon kívül feltúrják és összesz@rják a szomszéd kertjét.

Felelős állattartó vagy lakásban tartja a macskáját, vagy profi kerítést épít, amin nem másznak át, vagy kifutót épít nekik... Na ezt nem vállalják be sokan, szóval...

2021. szept. 30. 03:58
 5/9 l0m3x ***** válasza:
55%
Én cica kedvelő vagyok, de nem tudom milyen az a kerítés amin nem megy át. Amúgy ivartalanítani kell ha kóborol.
2021. szept. 30. 04:51
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Senki se akar 20-30 macskát tartani, csak mert sok retkes g3ci nem képes ivartalanítani a macskáit és a kicsiket kidobálja úton - útszélen.

Ha ingyenes lenne az ivartalanítás, akkor se vinnék el sokan. Pl a szomszédjaim is abban a tévképzetben vannak hogy ez nem normális dolog, természetellenes, nyáron beköpi a légy a sebet, télen pedig a hidegben nem forr össze...

2021. szept. 30. 07:23
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

Sajnálják a pénzt ivartalanítani. Ellik a macska bele a vakvilágba, a cicák meg majd úgy is "elfogynak". Értsd elcsapja őket az autó, megöli egy kutya, kandúr, valakinek a házához csapódnak stb.

--

Minden nősény ellik, évente többször(!!!) 8-16 kiscicát, belegondolni is szörnyű.

2021. szept. 30. 11:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Túl sokan vannak, a legtöbb cicabarát embernek pedig már van macskája. Egyesek bevállalnak többet, de nyilván nem a végtelenségig, illetve ha a meglevő kedvenc elpusztul, idővel jöhet utána másik, de ezzel kb. ki is merült a befogadó oldal.

Nekünk pl. 2 cicánk van, 7 évig egyedül volt a nagy, most lett 1 hónapja mellé egy kiscica. Imádom őket, de egyszerűen elég ennyi, van egy kutyusunk is, itt a két gyerkőc is, nincs kapacitás több cicára, és szerintem sokaknál szintén nincs. De amúgy a kutyák sincsenek sokkal jobb helyzetben sajnos.

2021. szept. 30. 20:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Azt bírom amúgy hogy macskás csoportokba ha kitesz valaki egy utcán talált macskát és gazdit keres neki, mert nem tudja befogadni (ma pl valami nyugdíjas nő le is írta hogy nincs pénze eltartani, kevés a nyugdíja) akkor megy a komment háború, egymást túllicitálják kinek hány macskája van...

nem igaz hogy nem tudod eltartani! Nekem 20 van!! Inkább én nem eszek de nekik jusson! Jhaaaajj annnnyi szeretetet adnak, taaartsd meg, vidd hazaaa. Nem kerül sokba. (jah, az oltást, szűréseket, orvost majd fizeti a szent lélek)

Nekem még a budi csésze alatt is macska lapul!

2021. szept. 30. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!