Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért csinálja ezt a cicám?

Miért csinálja ezt a cicám?

Figyelt kérdés

3 éves fiú cicáról van szó, ivartalanítva van. Már van 3-4 napja össze-vissza mászkál, nyávog a lakásban. Nem éhes, mert mikor eszik, közvetlen utána is ezt csinálja. Szerintem wc-znije sem kell, mert volt kint (esténként is kint szokott lenni). Néha bejár az almába, ahova egyébként sosem szokott menni, s úgy csinál mintha pisilne, de láttam, h csak éppen egy kis cseppet pisilt oda.

Valamint egyfolytában a fürdőszobában van, és kaparja a szőnyeget, ahol a lefolyó van (egyénként az összes szőnyeget kaparja).

Szerintetek mi baja lehet? Lehet, h még ma elvisszünk orvoshoz, csak szerettem volna megkérdezni titeket is, hátha volt akinek ugyanezt csinálta a cicája.

2010. szept. 1. 11:27
 1/7 anonim válasza:
Igen. Szerintem baja van. Ugyanaz lehet, mint a miénknek. Ő 4 éves ivartalanított kandúr. ..és pontosan beleesett szegény abba, hogy az ivartalanított kandúrok hajlamosak a húgyúti betegségekre. Konkrétan arra, hogy nekik vizeletsavanyító tápot kellene kapniuk. Mi sajnos későn kezdtük el a gyógytápozást. Decemberben volt kórházban, nem tudott pisilni, akkor kiderítették, hogy kristályképződés van nála. Ez pedig el is zárhatja a húgyutat. Most pedig bekövetkezett. 2 hete elzáródott neki. Állatkórház megint, veseelégtelensége is lett, megműtötték (szegény majdnem ottmaradt). Gyakorlatilag kiműtötték a kukiját. Most már örökké gyógytápot kell egyen. Először vesekímélőt pár hétig, aztán struvi kristály képződés megelőzőt. Minél hamarabb vigyétek el orvoshoz.
2010. szept. 1. 11:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Mi is vmi olyasmire tippeltünk, hogy nem tud pisilni:( Akkor szerintem mondom anyumnak, h gyorsan vigyük el, nem szeretném, h baja legyen.
2010. szept. 1. 12:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Rákerestem a neten, szerintem is erről lehet szó, mert pont ilyenek a tünetek.

[link]

Szerinted elég, ha ma 5 óra fele elviszem dokihoz, mert csak akkor lesz kocsi? Most alszik a cica, kicsit lenyugodott, de nem szeretném, hogy baja legyen.

2010. szept. 1. 12:21
 4/7 Norczy ***** válasza:
NA? Voltatok a dokinál? Mit mondott? Hogy van a cica?
2010. szept. 1. 21:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, elvittem:) Azt mondta, h 2 ok miatt is lehet ez, h nem tud pisilni. Az egyik az a húgykő (vagy már nem tudom mi a pontos neve), másik meg vmi gyulladás.

Kapott 3 szurit, antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt. Szerintem most jobban van, mikor hazaértünk, egyből szalad a táljához és evett egy csomót (igaz elötte is evett, de nem vmi nagy kedvel). Utána aludt pár órát, s nemrég ment ki. De most pár napig figyelni kell, mert ha továbbra sem javul, akkor vissza kell vinni, de különben azt mondta a doki, nem kell visszamenni vele, mert 2 hétig tart az antibiotikum és az alatt meggyógyul:)

Köszi, h írtatok és h aggódtatok a cicáért:)

2010. szept. 1. 22:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Miénknek is ugyanez volt a baja pár hete.

Szerencsére ti is időben elvittétek orvoshoz, miénk már másnap jobban volt... remélem tiéd is meggyógyul!

A táppal ezentúl vigyázzatok, ahogy az első is írta, vizeletsavasítót adjatok, ha tudtok (sajnos nem olcsó, de ki lehet bírni).

Jobbulást a ciccnek!

2010. szept. 2. 08:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi, átadom:) Szerintem már jobban van, bár kicsit mintha aluszékony lenne, de ezen kívül olyan mintha nem lenne semmi baja, ugyanúgy nézelődik a kertben, szaladgál ha a kutya játszani játszani akar, de ő nem szeretne:D

És azt a vizeletsavasítót hol lehet kapni? Sima ilyen állatorvosi patikában? S hogy kell használni pontosan?

2010. szept. 2. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!