Miért csinálja ezt a cicám?
3 éves fiú cicáról van szó, ivartalanítva van. Már van 3-4 napja össze-vissza mászkál, nyávog a lakásban. Nem éhes, mert mikor eszik, közvetlen utána is ezt csinálja. Szerintem wc-znije sem kell, mert volt kint (esténként is kint szokott lenni). Néha bejár az almába, ahova egyébként sosem szokott menni, s úgy csinál mintha pisilne, de láttam, h csak éppen egy kis cseppet pisilt oda.
Valamint egyfolytában a fürdőszobában van, és kaparja a szőnyeget, ahol a lefolyó van (egyénként az összes szőnyeget kaparja).
Szerintetek mi baja lehet? Lehet, h még ma elvisszünk orvoshoz, csak szerettem volna megkérdezni titeket is, hátha volt akinek ugyanezt csinálta a cicája.
Rákerestem a neten, szerintem is erről lehet szó, mert pont ilyenek a tünetek.
Szerinted elég, ha ma 5 óra fele elviszem dokihoz, mert csak akkor lesz kocsi? Most alszik a cica, kicsit lenyugodott, de nem szeretném, hogy baja legyen.
Igen, elvittem:) Azt mondta, h 2 ok miatt is lehet ez, h nem tud pisilni. Az egyik az a húgykő (vagy már nem tudom mi a pontos neve), másik meg vmi gyulladás.
Kapott 3 szurit, antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt. Szerintem most jobban van, mikor hazaértünk, egyből szalad a táljához és evett egy csomót (igaz elötte is evett, de nem vmi nagy kedvel). Utána aludt pár órát, s nemrég ment ki. De most pár napig figyelni kell, mert ha továbbra sem javul, akkor vissza kell vinni, de különben azt mondta a doki, nem kell visszamenni vele, mert 2 hétig tart az antibiotikum és az alatt meggyógyul:)
Köszi, h írtatok és h aggódtatok a cicáért:)
Miénknek is ugyanez volt a baja pár hete.
Szerencsére ti is időben elvittétek orvoshoz, miénk már másnap jobban volt... remélem tiéd is meggyógyul!
A táppal ezentúl vigyázzatok, ahogy az első is írta, vizeletsavasítót adjatok, ha tudtok (sajnos nem olcsó, de ki lehet bírni).
Jobbulást a ciccnek!
Köszi, átadom:) Szerintem már jobban van, bár kicsit mintha aluszékony lenne, de ezen kívül olyan mintha nem lenne semmi baja, ugyanúgy nézelődik a kertben, szaladgál ha a kutya játszani játszani akar, de ő nem szeretne:D
És azt a vizeletsavasítót hol lehet kapni? Sima ilyen állatorvosi patikában? S hogy kell használni pontosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!