Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Levágta a húgom a macska...

Levágta a húgom a macska bajszát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Fodrász a nővérem, ezért vágta le neki elvileg...Tudtommal a macska így elveszíti az egyensúly érzékét ha le van vágva neki. Ettől lesz valami baja? Arra gondoltam esetleg állatorvoshoz kellene vinni, de most mit tudna kezdeni vele

2021. szept. 15. 16:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

Hát,ha poén akar lenni az,hogy egy macska bajsza miatt vágja kopaszra a húgát akkor itt b*szott nagy gebasz van a humorérzékével pár embernek.

A macska bajsza vissza nő (igen,tudom nagy okosok,a haj is.de attól még nem kopasztunk kisgyereket,fog még elég hülyeséget csinálni..),a húgod pedig most ideje,hogy megtanulja hogy nem szabad a cicát nyírbálni.

HOGY KERÜLT HOZZÁ OLLÓ? Engem inkább ez az ami felb*sz.És ha mondjuk nem a bajszát akarta volna hanem műtőset játszik? Vagy véletlenül magában is kárt tesz? Hogy a fenébe eshet meg,hogy egy 6 éves kisgyermek szabadon rohangál a lakásban ollóval és van ideje "fodrászolni" a macskán? Hol van anyád,apád,nővéred,hol vagy te?

2021. szept. 16. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:
28%

Hát én meg nem tudom annnyira sajnálni a kölköt. Ne, ne legyen megverve, megkopasztva, de én biztos, hogy leordítanám a fejét. AZ ÁLLAT NEM JÁTÉKSZER! Mit képzelt mégis? És ha rosszul sült volna el, a macska megugrik, odakap és az olló megsebesíti vagy őt vagy a gyereket vagy mindkettőt? Na akkor is lehetne picsogni, hogy jajj szegény kicsi csak játszott.

Érdekes, nekem sose jutott eszembe ennyi idősen LEVÁGNI bármijét is a kutyánknak meg a kistesóimnak sem. Felfogtuk, hogy nem ugyanaz, mint a plüss.

2021. szept. 18. 20:14
 13/14 anonim ***** válasza:
63%

Akkor írd le ezt egy papírra,és ragaszd ki a hűtőre,hogy büszkék lehessenek rád a rokonok,hogy ennyit már elértél ilyen kevés ésszel is.Nem bántottál egy állatot.Gondolom olyan jó kis kinti kutya-macska volt amit úgyse nagyon fogdostál.

Ahol egy 6 éves gyerek ollóval a kezében tudott felügyelet nélkül macskát nyírni,ott hiába várod el,hogy meglegyen az esze teljesen alap dolgokra,mint az,hogy nem nyírjuk meg a macskát (meg semmit).Az ilyen gyerek nincs nevelve,nincs tanítva,nincs felügyelve tehát ha ordibálsz vele sem fogsz elérni semmit.Max a körülötted lévők még inkább azt fogják mondani,hogy kussolj és ki a f*szt érdekel most már a macska.

A felesleges agresszív megnyílvánulásod azonnal a macskát áldozatból áthelyezné egy lényegtelen tényező kategóriába,felnőttek között főleg.

Mert ha a gyermek tehet róla se fogja senki elnézni,hogy egy macska miatt ordibálj egy gyerekkel,akinek jóval a korához képest alacsony lehet az értelmi szintje.Sok mese,sok telefon,sok számítógép,kevés felnőtt aki szólhatna hogy mit nem lehet..

Az ilyenek miatt mint te rengetegszer megesik,hogy fordul a kocka bizonyos szituációkban,mert elvárod,hogy egy gyerek tudja mit nem szabad és mit szabad,de te nem tudod kezelni a bajt és a stressz helyzetet ami kialakul körülötted.

Azonnal ahelyett,hogy normális megoldásod lenne csak kikelsz magadból,ordítassz,rosszabb esetben csapkodsz és agresszív leszel.Remélem nincs gyereked,de még csak állatod sem,hasonlóan rosszul kezelnéd a helyzetet amit egy tőled kevesebb értelmi szintel rendelkező generál.Állat is rág szét dolgokat,hiába tudja,hogy nem szabad.A gyerek is firkál falra,sőtt,a saját szemöldöküket is borotválják le.Van,hogy az állatot sikerül,mint látod.Ordítással semmit nem fogsz elérni,max azt,hogy amit csinál legközelebb nem megmutatja és büszkélkedik vele,hanem rejtegeti vagy másra fogja. :D

És ismétlem,természetesen rossz amit tett,de alighanem nem volt szándékos és nem tudta,hogy árt neki vele.Itt a környezete a hibás.

1.Lennie kellett volna vele valakinek.Testvérek,de főleg szülők jelenléte kellene,hogy legyen kiskorú gyermek mellett.Rosszabb is történhetett volna mint egy bajusz levágás.

2.Tudom,hogy putriséknál és 'leszarom csak a csok miatt kellett'-éknél luxuscikk,de még egy 6 éves gyerek esetében is van gyerekzár a fiókokon,és jobb esetben el vannak téve kéz közelből az éles tárgyak.Mert egy ollóval a szobáig szaladás például akár egy csúnya tragédiához is vezethet,ha mondjuk megbotlik a küszöbben/szőnyegben/saját lábában/játékokon vagy akármiben.

2021. szept. 20. 17:00
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Putri.
2022. máj. 17. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!