Hogy szelídítsek meg egy kismacskát, hogy szedjem ki az ágy alól?
Elhoztam egy kismacskát, akit befogadott valaki, az utcán találta, de nem tudta megtartani, így most nálam van. Amúgy is félénk macska volt és nem volt sok kontaktja az emberekkel, meg most környezetváltozás is volt, szóval nem könnyű neki. Egész nap az ágy alatt van vagy a szekrény alatt, enni,inni, wc-re késő este megy ki, mikor már semmi mozgást nem hall, ez általában este 10 után van, addig egész nap nem eszik. Kb 6-7-8 hetes lehet, sajnos pontosan nem tudjuk, és gondolom nem jó neki, hogy ilyen ritkán eszik. Nem piszkálom, nem próbálom megfogni, hagyom, hadd mászkáljon szabadon. Meg tudnám valahogy szelídíteni? Vagy rávenni, hogy ne meneküljön el egyből, ha meglát vagy meghall valamit?
Napok óta nem láttam, akkor láttam csak, mikor elhoztam..
Ne akard kiszedni az ágy alól. Macskafüggő, hogy milyen gyorsan tud alkalmazkodni az új környezethez. Nekem az előző cicám kb. 4 hetesen került hozzám, még fecskendővel etettem és járni sem tudott tökéletesen, de első reggel úgy ébredtem fel, hogy a fejem mellett aludt a párnán. Valahogy feltornászta magát a földön lévő dobozból.:)
A mostanit egy évesen fogadtam örökbe, ő két három napig nem evett és bujkált. Már kétségbe estem, mert a cicák mája nem bírja a koplalást, de harmadik nap este, mikor hazaértem már evett és hanyatt dobta magát, lehetett végre simizni. Érdekes módon még így is sokáig nem mert a hálószobába jönni velem aludni, hangosan nyávogott a nappaliban.
Rövid időn belül egy igazi tündér lett belőle, maximálisan jó viselkedésű, bújós, mindenhez alkalmazkodó cicus.
Úgyhogy türelem, az a lényeg, hogy egyen-igyon, vécézzen. A többi majd kialakul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!