Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 6 cicánk van már nem bírjuk...

6 cicánk van már nem bírjuk őket etetni, mit lehetne tenni az ügyben? ebből 2 terhes is. 48 ezer lenne 3 cica ivartalanítása és a plussz 3 kis cica meg senkinek se kell.

Figyelt kérdés
2021. aug. 26. 17:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

Senki nem mondta,hogy tarts 12 macskát,ha 12 pénzed 12 macskára.Ez már a te és a családod hülyesége,nem másoké.

-Gondolom ki vannak engedve,tehát az a vannak macskáink a JÓ ESETBEN bejáratnak a lakásban kategória.

Oltva,féregtelenitve rendszeresen nincsenek,tehát felőletek simán meg is dögölhet bármelyik,mert úgyis lesz még abból a 12-ből jövőre minimum 24 is a ház körül.

8.000ft egy oltás,12 macskára miért is fizetnéd ki,nem? Kit érdekel,ha kint elkapnak valamit,minden színből és méretéből évente születik legalább egy alomnyi a környéken,majd a ház köré szegődik,ha hagysz kint egy kis kaját.

-Ami a kaját illeti..legolcsóbb Coopos kajától a whiskasig a lehető legsilányabb ételt kapják vagy maradékot,eltaláltam? Hiszen prémium kaját,egészségeset kinti macskának..Úgyis max 6 éves korukig élnek kint,minek, nem? Jó nekik a tegnapi pörkölt meg babgulyás egy kis macskatáppal keverve.

Millió egy gond van az ilyenekkel mint te.Szaporodnak körülötted a macskák,rongálják a környéket,levadásznak mindent a földön futkosótól a repülő állatig akkor is,ha az védett,az is kit érdekel.Van elég madár faj nem? Szarni bele,hogy a gyerekeink és a természet majd hiányolni fognak egy-egy állatfajt.Pár évtized és úgyis a jegesmaci is csak mese lesz,ugye? :)

Azok nem a ti macskáitok.Azok utcamacskák amiknek kitesztek maradékot meg olcsó vackot és néha megsimogatjátok őket.Ez nem állattartás.Az állattartók tisztelik,szeretik és óvják az állataikat.

Ne is mond! Te nem,ne beszéld be magadnak.Még betegségek ellen sem oltod be őket,csak mert hagytad őket túlszaporodni.

2021. aug. 27. 16:27
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Egyébbként nekem is 6 macskám van. Ebből 5 ivartalanított, a 6.-at a napokban mentettem, jelenleg keresem a gazdiját. Ha nem találom, ivartalaníttatom és marad.

Ez a 6 macska egy hónapban kb 50 ezer forintba kerül. Etetés, esetleges orvosi ellátások stb.

Ha megnézzük, van aki havi szontrn képes 50-60 ezret el cigizni, el inni. Az mivel jobb?

Én nem cigizek, nem iszok. A bevételem havi 250 ezer forint. Tudom a lehetőségeimet.

Kérdező. Ha nincs pénz etetni őket, feltétlen keress nekik új gazdit.

Rengeteg fb csoport van, menhelyek

Bár utóbbira nem vinném.

Ha a jelenleg legolcsóbb tápot is nézzük, az 150 ft 400 dkg. Ez egy macska 1 napj adagja kb, bár pl a vhes macskának több kell. Téli időszakban meg mjndegyiknek.

6 cicával ez kb 27-30 ezer forint havonta. Mondom, a legsilányabb minőségű táppal számolva.

Pl a penyben kapható lusisana táp.

De pl most van 99 forintért valaki noname táp is akciósan.

Tudom ezek a tápok alacsony minőségűek, de az éhség ellen tökéletesek.

Félévente kell 6 bolha elleni csepp, ez félévente kb 12 ezer forint.

Nem feltétlen kell egyszerre ivaetslaníttatni őket. Jön a téli időszak, mikor nem tüzelnek a cicák.

Szeptember-Március. Ha havi 8 ezer forintot félre tesztek, Márciusban meg is van a 48 ezer ft.

Ha ezeket az alapvető dokgokat nem tudjátok megoldani, keressetek új gazdit, kérjetek segítséget.

2021. aug. 28. 11:36
 13/24 A kérdező kommentje:
Igen, rajta vagyunk.
2021. aug. 28. 17:34
 14/24 A kérdező kommentje:
Probléma úgy néz ki megoldódott
2021. aug. 31. 20:25
 15/24 anonim ***** válasza:
Na,mennyi ment a levesbe,mennyi a pörköltbe?
2021. aug. 31. 20:31
 16/24 A kérdező kommentje:
1- et oda adtunk, többi kicsiben segítenek. Maved fizeti az ivartalanításokat. Tápot is kapunk.
2021. aug. 31. 22:03
 17/24 anonim válasza:
Tudom,ez cicás csoport,de higyjétek el falun nem egyszerű ezt kezelni. A szomszédunkban két házból is kihaltak az idős lakók. Nekünk vannak cicáink,idejöttek. Most mit csináljak? Ivartalanítsam folyamatosan az idetelepedő macskákat? A szomszéd srác korán reggeltől késő estig dolgozik,a cicája jön hozzánk. Falun hiába hirdeted meg,senkinek nem kell kiscica. Felelős gazdi vagyok. Ennek ellenére én is itt " küzdök" folyamatosan a macskaállománnyal. Kinti cicák,főúton lakunk,jönnek a nagygépek...ivartalanítom,elcsapja az autó. Egyedül élek,nem egyszerű kigazdálkodnom a táp árát sem,nem még folyamatosan az ivartalanítást megoldani.
2021. szept. 9. 16:15
 18/24 A kérdező kommentje:
Igen, az a szomorú ebben, hogy mi is etetjük még plusszba a szomszéd macskákat is. Ebből van mar elegünk
2021. szept. 9. 17:40
 19/24 anonim ***** válasza:
Akkor csináld apránként. Most ősz van, egy darabig kevesebb az esély, hogy kamatyolhatnékjuk lesz. Ivartalaníts most egyet, aztán a másik kettőnek kérj tüzelésgátló gyógyszert. Hosszú távon nem ajánlott, viszont egy alkalommal semmi bajuk nem lesz tőle, ugyanakkor nyersz néhány hónapot, amikor tutira nem esnek teherbe. Az alatt szépen összegyűjtöd a pénzt a másik két macska ivartalanítására is.
2021. szept. 10. 15:54
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Akkor nem a te cicáitok, csak félvad állatok akiket etettek. Be lehet fogni és leadni menhelyen őket, vagy nem etetitek tovább, és elmennek, lesz ami lesz velük.
2021. szept. 14. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!