A mamacica mennyire szokta védeni a frissen született cicáit?
Én simán levezettem a szülést és azonnal megnéztem a nemüket is, odacuppantottam a cicire őket és átpakoltam a nagyobb dobozba a családot mikor a pici cicakosárkába születtek. Persze gyerekként sok időt töltöttem el a mamival, így szoros kapcsolatunk volt! Először megsimiztem mindig a mamit, majd a piciket és úgy vettem el, de még így is volt, hogy nyúlt a kicsiért. Beszéltem hozzá, nyugtattam, majd gyors átnézés után visszaadtam.
A szoros kapcsolat nagyon fontos, mert ijedtében felfalja őket vagy elviszi! Persze ha mentesz cicákat az más. Ott gyorsan a mamit kell elrakni, majd utána a kicsiket, mert a mamit nehezebb elkapni!
Igy van, semennyire.
Takarítottam egy házban, ahol a pár napos kicsik az anyjukkal egy dobozban voltak a nappaliban.
A porszívótól az anyjuk eliszkolt, de ugy hogy 3 óra mulva se jött vissza. Ennyire védte őket..
Macska természetétől és attól is függ mennyire bízik meg benned.
Unokatesóim macskája vitte oda hozzájuk a kicsiket.
Engem ha meglátott egyből fújtatott.
Aztán egyik nap beszabadult kutya a házba és kipateroltam vissza a kertbe.
Ez után már barátságosabb volt velem a macsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!