Kinti vagy benti cica?
Szerintetek hol jobb macskát tartani?
A jelenlegi macskám kinti-benti, de mostanában csak enni jön be. Ő nem szereti a többi állatot, tehát majd csak utána lesz másik cica. Addig remélem van még jó pár év, de addig is kíváncsi vagyok.
Nem túl forgalmas utcában lakunk, viszont a szomszédainktól kicsit félek (roma család). Már volt rá példa, hogy megmérgezték a macskámat pár évvel ezelőtt, szerencsére túlélte. Van egy kiskutyánk is, ő is kinti-benti, nagyrészt a kertben van és a macskákkal is nagyon barátságos.
És arra is kíváncsi vagyok, hogy mi lenne a különbség, ha csak bent tartanánk a cicát? Nem lenne neki nagyon rossz? Mire kellene még figyelni? Az oké, hogy macskaalom meg egy ágy kell neki. Még mi más?
Köszönöm a segítséget.
Mindkettőnek vannak hátulütői:
Bent pl ehet mérgező növényeket vagy ha játékos szétszagathatja a függönyöket mint az enyém.
Kint pedig bármi baja lehet megmérgezhetik elkóborolhat stb de az a természetes neki
Nekünk általában nyitva van az ajtó és ha akar bajön ha akar kimegy
de általában benn van.
És csakis magától!!
Köszönöm a válaszokat.
Félreérthetően fogalmaztam, a mostani macskámat semmiképp nem zárom be, azt nem bírná ki. Csak majd a következőt szeretném inkább benti cicának. Így lehet, hogy inkább 2 kiscicát veszek (vagyis hozok el menhelyről) egyszerre, hogy semmiképp se unatkozzanak.
Azt hogyan tudnák kezelni, ha például pár évig bentiek lennének és utána kiengedném őket? Akkor ugye nem lennének szocializálva (kerthez, utcához, más állatokhoz), azt el tudnák viselni?
Tényleg attól függ mit szeretnél. Mindkettőnek megvan a hátulütője. Kint ugye elveszhet, meghalhat a cica, bent meg egyedül van, kicsi neki a tér. Nekünk benti van, és sose volt kint. Ha kiengednénk, akkor biztos kivágyna, és elszökne. De így tudom, h mindig ott van velünk. Megszokta már, csak nézi az ajtót tisztes távolból.
Fekhely tényleg fölösleges. A miénk is ott alszik, ahol kedve tartja. Viszont a macskabútor nagyon praktikus. Mi saját kezűleg barkácsoltunk egyet. [link] Negyed annyiba került, mint a bolti, és még stabilabb is. Itt még az alsó oszlopokról hiányzik a tekerés, de tettünk oda is. Amíg nem volt kaparója a szekrényen élezte a körmeit. Gondolhatod. De amióta megcsináltuk csak azt használja. Imád a tetején aludni, meg játszik a farkával ahogy lehajol.
Vettünk neki játékot, de nem sűrűn foglalkozik azokkal. Jobban izgatja a hajgumim, vagy a körömreszelőm, meg a szilikonos macskaalom. Ha kipattan, azt pofozza.
Egyébként arra készülj fel, h benti cicánál a macskaszőr elkerülhetetlen. Már a könyökünkön is az jön ki, de ez van. Kefézni kell, és akkor kevesebb hullik.
Ja és fontos, h bent csak ivartalanítottan legyen! Megfogtok őrülni a virnyíkolástól ha tüzel a csajszi. Mi kettőt bírtunk. De asszem a fiúk is búgnak, meg elszöknek.
Hát jó cicázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!