Miért rugdossa macskám a saját fejét?
Figyelt kérdés
Mosakszik, nyalja a hasát vagy épp hátsólábát és elkezdi rugdosni a saját fejét vele. Látszik, hogy nem akarja, mégis csinálja.
Rendszeresen parazita-mentesítve van, csak benti cica, ki nem járkál, ivartalan.
2021. júl. 19. 10:05
1/6 anonim válasza:
Ha nem vakaródzás akkor az a fajta "önkételen" reakció természetes. Hasonló, mint amikor téged megcsikiz valaki. Kutya hasát/lábhajlatát vakargatva a kutyák is csinálják (hanyattfekvésben).
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ne tartsak attól, hogy esetleg idegrendszeri betegség miatt? Habár még kimondottan ez nem volt felülvizsgálva, mindig kimegy a fejemből, amikor orvoshoz megyünk.
2021. júl. 19. 10:39
3/6 anonim válasza:
Nem, ez természetes macskáéknál, eddig ami macskát láttam, mind rugdosta magát, meg a saját lábát megharapja.
Ahogy első válaszoló mondja, én még csak vakarózáskor láttam ilyet. Benne van egy védekező reakció ami erősebbre sikerül néha, amikor érzékeny területen vakarja magát.
Bolondok... XD
4/6 anonim válasza:
Lehet, hogy nincs lefárasztva, unatkozik, vagy tényleg kicsit butuska. Az én macskám is csinál ilyen hülyeségeket, neki rohan az ajtónak, beveri a fejét a széklábába, stb. Nem egy okos cica. :D
5/6 anonim válasza:
Droopy kutya is a fejét rugdosta, mikor a táncosnő megcsókolta. 😁
6/6 anonim válasza:
Ez reflex lehet :) Inkább vicces, mint aggodalomra okot adó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!