Miért kell az embereknek random macskát etetni az utcán?
Nem értek egyet a kinti tartással, és azt is jó ha tudjátok hogy azok a kutyák akiket lakásban tartanak nagyobb eséllyel sétálnak és játszanak meg szocializálódnak fajtársakkal kint, sokkal többet, mint a kerti kutyák, akiknek csak a kert van, legyen az bármekkora is ha nem viszik sétálni, úszni, élményeket szerezni. Kivétel természetesen van.
Neked kérdező megoldás lehet egy önkioldós nyakörv, bilétával amin rajta van a macska neve és címe vagy a telefonszámod, vagy egy kapszula amiben van infó a cicáról. Sima nyakörvet ne, mert ha beakad, felakad valamin akkor kárt tehet benne, az önkioldós könnyen szétjön ha ilyesmi történne. És a chip is jó, így nem lenne vita abból hogy kié a macskusz.
Ha már 13 éves akkor gyanítom nagyon okos és tudja hogyan kerülje el a bajt, bár azt írtam hogy nem értek egyet a kinti tartással, azt így is elfogadom hogy van olyan macska aki nem viseli el hogy be legyen zárva. Elég öntörvényűek ehhez, nincs értelme kényszeríteni ebben az esetben.
De azért kérlek titeket hogy ne egyből ítélkezzetek a témában, mi emberek is elég különbözőek vagyunk, és az állatok is azok, mindegyik más személyiség. Nekem két cica van lakásban, eszük ágában nincs kimenni, rettegnek még a körfolyosón is, de aki a mostani cicáim előtt volt igényelte hogy kivigyem sétálni, pórázzal mert fostam hogy elveszik, bevállaltam a hülyének nézést, mert a macska vágyait tartottam fontosabbnak. Szóval így is lehet, pedig belvárosban lakom csak van közel zöldterület.
Kinti macska elete ilyen, nem ertem mit csodalkozol.Raadasul o alapbol igy nott fel, csak enni jart haza, vagy azt sem, igy szokta meg.
En nem mondom, hogy tartsd bent, de a minimum az lenne, hogy megoldod valahogy, hogy a kertbol ne menjen ki.
"Èn pedig jogosan kérdezem, hogy ti komolyan gondoljátok, hogyha semmi pénzért sincs el bent, akkor is bent kellene tartanom? "
Velem ugyan ez van, másik kérdésnél leírtam. 30nm-en élünk, kint érzi jól magát a macska. Kaptam 2 fenyegető levelet, mondták hogy állatkínzó vagyok, takarodjak, "úgy gondolkodom mint az átkosban" 😂 szerintük menhelyen jobb helye van a macskának, mint szerető gazdi mellett kinti élettel. Ne foglalkozz velük 😘
Tegyél ki egy papírt, hogy ne etessék
A szomszédom városi lakásból költözött kertes házba két cicával. A cicák előtte lakásban voltak, de amint ide költöztek, nem voltak hajlandók bent maradni. Télen is kint portyáznak, ha nagyon hideg van, bemennek egyet aludni. Ők ilyenek. Az enyémek meg soha nem mentek át a szomszéd kertbe sem. A macska önálló egyéniség, elhiszem, hogy a kérdező nem tudja bent tartani.
74N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!