Törik a cica bajsza. Mit lehet tenni vele?
Sziasztok!
Van egy új cicánk, kb 2 hónapos és mostanában letört pár bajsza. Olvastam, hogy ez lehet akár vitaminhiány. Milyen vitaminra van szüksége? Alultáplált pedig biztos nem az, eléggé pocakos a drága :D
Ne etessétek őket házi ételekkel, egy csomó minden van bennük, amit nem ehetnek meg, például a fűszerek, amiket használunk!
Magas hústartalmú táppal próbálkozzatok, illetve ha pl. csirkehúsos ételt készítetek, akkor a levágott nyers csirkehúst eheti a cica, a disznóhúst ha jól tudom nyersen nem eheti, azt meg kell főzni, de ha fűszerezve van, akkor megint csak nem eheti. Tejből is csak laktózmenteset kapjon, a macskák nagy része érzékeny a laktózra. Lehet, hogy ő pont nem, de én nem kockáztatnék.
Kérlek ne etessétek maradékokkal, az én szüleim is ezt csinálták anno, oltva, féregtelenítve, ivartalanítva se voltak a cicáink amikor gyerek voltam, és egyikük se élt pár évnél tovább, pedig 10+ évig vígan elvannak, ha jól tartja őket az ember (és nem jön közbe egy kikerülhetetlen genetikai vagy egyéb betegség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!