Miért vannak sokan az aranyos kiscicák születése ellen?
"miért nem mehet állateledelnek? ha egy szarvast vaddisznó túlszaporulatot ki lehet lőni, a macskát miért nem?"
Én úgy gondolom, hogy azért nem lehet kilőni, mert a macska alapvetően háziállat. Persze sok a kóbor macska, de a magyar "a macska szabad állat, nem lehet bent tartani!" felfogás miatt a gazdás macskák többsége is az utcán van. Akármennyire egy élőlényről van szó a törvény szerint, ha lelövöd másnak a macskáját az magántulajdon megrongálásának számít.
Mivel a macskákba sem chipet rakni, sem nyakörvet akasztani nem szokás (persze tisztelet a kivételnek), így igencsak nehéz a kóbor macskát, az utcán kóborló magántulajdonban lévő macskától megkülönböztetni.
Amúgy nem vagyok benne biztos, de szerintem a gyepmesteri telepeken elaltatott, vagy az állatorvosoknál leadott elhullott macskák hova kerülnek, de szerintem nem elhamvasztják, vagy elássák őket, hanem mennek állateledelnek a fehérjefeldolgozóba.
Azért, mert pár hétig élvezkedik rajta a családban a kisgyerek, utána le vannak fosva, nem etetik őket, mennek át a szomszédokhoz telesz4rni a kertet, lopni, a szomszéd állatait bántani.
Biztos azért van kerti tava, hogy ingyen eleséget biztosítson a macskáitoknak. Madarat tart? Nyami! A kutya tálja is közös használatú. Utána meg sír a szátok, ha megölik a drága "családtagként szetetett" alultáplált, rühes, leprás macskátokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!