Cica tartása egyetemistaként?
"egyetem miatt nem lennénk otthon 0-24, átlagosan 9-17 között "
Egy egyetemista azért ennél érthetőbben is meg tudná hatátorni azt az időintervallumot, amit be akar határolni. Hát még két egyetemista...
Mondjuk a ragdoll pont nem biztos, hogy jo valasztas, nagyon okosak, “kutyaszeruek”, legalabbis ismerosomnek ketto is van tenyesztotol, es ok ilyenek. Visszahozzak a labdat, imadnak setalni, igenylik a tarsasagot, stb stb. Persze, ez is gondolom jellemtol fugg.
Egyebkent mukodhet, nekem is van (hazi) cicam, en sem vagyok egesz nap otthon, de o nem is igenyli annyira az embert. Kolyokkent nehez volt, 2 hetet ugyan otthon tudtam lenni vele, de 3-6 honapos kora kozott szo szerint szetszedte a lakast, ha egyedul volt. Utana lenyugodott, meg biztos az ivartalanitas is segitett, de azota nem rombol, inkabb alszik a nap nagyobb reszeben.
Mi pont ezért választottunk macskát kutya helyett, mert random dolgoztunk, ő nincs úgy napirendhez kötve, mint egy kutya, hogy sétaidőben séta kell és pont.
Egy év után kapott egy társat, így tökéletes, de teljesen jól elvolt előtte is.
Pláne, ha a kezdetektől ehhez szokik. Én most, a vírusos homeoffice egy éve után látom, hogy nem értik, miért megyek dolgozni, miért nem vagyok itt velük, mint eddig. Egy - sőt, lassan másfél - év alatt megszokták.
Ezen az elven senkinek se legyen macskája, aki napi 8 órát dolgozik…
Nekem perzsám van, eddig is sejtettem, hogy egész nap alszik, amikor nem vagyok otthon, de amikor bejött a HO, erről meg is bizonyosodtam, gyakorlatilag el volt tűnve 9 és 16 között, max kora délután tolt egy kaja-kaparófa-alom kört, aztán visszafeküdt aludni.
Szóval ha csak ez az akadálya, nyugodtan legyen cicátok.
Szerintem nyugodtan tartsatok macskát, nagyon jó körülmények ezek.
Viszont Ragdoll helyett én is mást javaslok, mert elég ragaszkodó fajta.
Inkább egy Perzsa vagy Brit cica jobb lenne, ők simán elnyerik a leglustább díjjat.
Vagy egy menhelyi keverék is megfelelő lehet.
Kedves 12:45-ös, köszönöm a témához kapcsolódó válaszod. Nem igazán tudom, hogy tudtam volna jobban megfogalmazni azt az intervallumot amit otthon töltünk, de legközelebb figyelni fogok erre is, elnézést ha nem voltam érthető!
Többieknek köszönöm a válaszokat. Az első válaszoló ötlete is jó, a lakáshoz szokott felnőtt cica, de kicsit szeretnénk (9-12 hetes) akinek az alap szocializáció már megvan a mamacicától, de a személyisége még a mi szemünk láttára fejlődik ki.
Ha bárkinek bármilyen véleménye, tapasztalata van még akkor ne tartsa magába, későbbi válaszokat is szívesen olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!