Miért ürít a macskám a padlóra, ha tiszta az alom?
Naponta tisztítjuk párommal nagy gondossággal az almot, mégis, úgy kéthavonta megesik, hogy a padlóra piszkít a cica. Rendesen kap szárazat, nedveset, vizet is folyamatosan iszik, illetve pasztát is kap a szőre miatt, mert sűrűn nyalakodik.
Most viszont olyan szinten sikerült tetten érni, hogy az alomból kiszaladva (mikor egy macsek megkergül) pottyant. Mintha megijedne, vagy vmi stresszelné...
Általában valami zavarja ilyenkor. Nem feltétlenül az alom. Lehet az alom szaga, ha nem natúr illatú, a hangok, ha nem elég nagy az alomtálca, bármi lehet. Én macskám pl elutasítja az almot, ha rajta van a lengőajtó.
De lehet teljesen más is pl táp váltás, és neki nem tetszik az új, új bútor lett és nem tetszik, ilyesmi. Sok dolog lehet, némelyik macska nagyon szeszélyesen reagál a változásokra.
Köszönöm a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy egy cica ennyire háklis lehet változásokra.
Úgy értem hogy a véleménynyilvánítása valami iránt az odapiszkítás lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!