Ez a modszer jó vagy rossz?
Ha a cicám nyávog hogy ki akar menni akkor a fejére locsolok egy kiskanál meled-langyos vizet!!
A sírást abba hagyja fél órára! Szóval használ!! A macska menta segitene??
A cica nagyon alkalmazkozó állat. Jól érzi magát vadon-szabadon és szobacicaként is. A lényeg, hogy következetes legyen a dolog. Ha kijáró cica, nincs helye bent (fertőzések szempontjából is veszélyes, nézz utána pl. a bélférgességnek). Ha szobacica, akkor foglalkozni kell vele sokat, hogy ne unatkozzon egy szűk lakásban, és nagyon szerető társ tud lenni. Nekem pl. ilyen cicám van, az ágyamban alszik, és érthető okokból nem engedem ki. Persze macskából van, és kíváncsi, mi lehet az ajtón kívül, ezért néha kézben kiviszem.
Ivartalanítani is érdemes, ha még nincs, kandúr cica nagyon sokat és messzire kóborol párzási időszakban, ami szintén veszélyforrás lehet.
Macskamenta 800 Ft körüli összegbe kerül egy üvegcse. Én még sosem használtam, tapasztalatom nincs róla. Bár azt nem hiszem, hogy egy kijárásra szoktatott, ivarérett és nem ivartalanított kandúrt visszatarthatna!
Fél órát van minnden nap kint fél 7-től 7-ig szóval nincs fertőzés...
:))) Köszi
Miért akar az a macska állandóan kimenni? Kinti macska volt?
Ha az, akkor bent csak kínlódik, ki kell engedni.
De ha világéletében szobacica volt, és ennyire aggódsz érte, akkor egyszerűen ne engedd ki. Ha balhézik miatta, akkor szerelj rá pórázt, és sétálj vele egyet.
Ha tetszik neki a séta: jó. Ha nem tetszik neki, akkor még jobb: a egyidő után már a pórázcsörgésre abbahagyja a balhézást.
Ki engedtem!! Most aggodhatok nem volt kinti cica..
Néha engedtük ki 2 órára
Első alkalmakkor vele kell menni...
De most már a locsolgatás helyett lesz egy kis időd a nyelvtant gyakorolni. Remélem a cica talál rendes gazdát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!