Szerintetek hazavigyem a macskákat?
Lefialt a cicám egy hete vidéken a szüleimnél. Alapvetően nem ott lakunk (ő sem), csak néha lenézünk nyaralni. Az otthonunk elég kicsi, vidéken pedig jó nagy kertes házba lakhat.
Úgy adódott hogy 1 hónapot ott töltött és ezalatt lefialt. Azonban nagyon ragaszkodik hozzám, vidéken nem kapja meg azt a törődést mint otthon. Most nem tudom, hogy maradjanak itt ameddig a kiscicák meg nem nőnek vagy hazavihetem őket, nem fog megzavarodni a macska?
Mekkora a lakás? Van elég helye hogy kicsit szaladgáljon,kaparófa?
Én a helyedbe megvárnám ameddig a kiscicák elérik azt a kort,hogy új gazdihoz költözhessenek, utánna az anyukát hazavinném ,ivartalanítattnám.Bár ha nincs kandur a környéken ez nem feltétlen muszáj.
“ Bár ha nincs kandur a környéken ez nem feltétlen muszáj.”
Nekünk ennek ellenére muszáj volt. Egyrészt elviselhetetlen volt ahogy állandóan murrogott meg tekergőzött a lakásban, másrészt nem akart enni sem tüzeléskor.
Hozzatennem 8 hetes korukig (de nagyon minimum 6) nem szabad őket elválasztani az anyjuktól. A kismacskák is betegek lehetnek, es az anyamacska is, akar el is pusztulhatnak.
A kiskacskakat nem art elpasszolni valahova, legalabb a nostenyeket, az anya macskat meg ivartalanitani (max 10 ezer forint) hogy ne legyen minden evben ez.
En hazavinnem oket,mivel az anyamacska hamarosan tuzelhet megint es gondolom ott nem megoldott a bent tartasa.
Rettenetesen felelotlen voltal kerdezo, nem is ertelek. Ivaros macskat kirakni, nem is tudom mire szamitottal.
Kolykokkel egyutt vidd szepen oket haza, aztan majd 8 hetes korukban ajandekozd el oket, a macskadat meg ivartalanitsd, akkoris, ha ezentul inkabb benti lesz.
Bent lakik vidéken is.
Az otthoni lakásba pedig természetesen megvan minden neki ami kell... máskülönben szétszedné az egész házat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!