Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért javasolja mindenki...

Miért javasolja mindenki szinte már mániákusan, hogy ivartalanítsuk a macskákat, amikor régen sem volt ez divat és gond sem abból, hogy van macska?

Figyelt kérdés
2021. jún. 9. 05:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
14%

Mondjuk azt nemtom az ivartalanítás hogy oldja meg hogy a kan macska eljarjon mezore es irtsa a ragcsalokat (ami egyebkent nalunk nem problema mert tele van minden egerrel).

Mondom ezt ugy hogy egy kis faluban elek kb 50 meterre ott a mezo, minden macska arra jarkal(nem, nem azert mert nem etetik oket). Bar en soha nem hallottam meg hogy valaki azert sirdogalt volna hogy "jaj a cica megette a pockot ami felturta a kertemet."

2021. jún. 9. 08:02
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

Mi benne a gyűlölködés? Ez tény. A macska kedvtelésből öl. Szerinted miért játszik az áldozatával, aztán hagyja ott a dögöt? Már nem fog visszatérni, hogy megegye.

Régen vagy elásták/ falhoz csapkodták/ szatyorban megfojtották a kicsiket. A kandúrokat meg falun már egész rég óta házilag ivartalanítják. Ennél kicsit kíméletesebb az orvosi beavatkozás szerintem. És nem egy olyan nagy összeg, hogy bele kelljen roskadni. Ha meg nem futja rá, akkor 1. nem biztos, hogy macskát kell tartani, 2. helyi állatvédők általában segítenek.

[link]

2021. jún. 9. 08:05
 13/30 anonim ***** válasza:
94%

"Miért javasolja mindenki szinte már mániákusan, hogy ivartalanítsuk a macskákat"

mert túlszaporodnak

"amikor régen sem volt ez divat"

nem, akkor a kismacska gyilkolászás volt a divat, meg az autóval elcsapkodás. tudod, fogyóeszköz

"és gond sem abból, hogy van macska?"

kevesebb macska volt, az nem volt akkora gond. de ma már nem gyilkolászunk kismacskákat (legalábbis jobb helyeken nem), így túlszaporodnak. a sok macska meg gond.

2021. jún. 9. 08:20
 14/30 anonim ***** válasza:
37%
Én lehet hogy most fujolva leszek, ha ugyanezt gondolom néhány honfitárunkról..már az élve likvidálást, néha az lenne a megoldás, és még a médiában is reklámozzák magukat .. De más téma.. Nem igaz hogy kegyetlennek kell lenni az állatokkal. Az ivartalanítás megment sok kismacskát a kegyetlen lemészárlástól.
2021. jún. 9. 08:50
 15/30 anonim ***** válasza:
82%

Regen a kismacsekokat vizbefojtottuk, agyoncsaptuk, elve zsakban elastuk. Prpbald meg ezt ma😀. Ugye ugye nem vicces. Sok macskat a szomszed kutsaja megevett, atharapta a torkat stb. Zavart valakit, nem. Nezd meg ma mi lenne egy hasonlo esetbol.

Es regen azert a vadon elo allatokbol ks tobb volt. Nem ritkultak meg annyira a gyikok, verebek, akarmik. Most ez se igy van, sok elohelyet elpusztitottunk, terjeszkednek a varosok, falvak, autopalyak...igy a keves helyen kevesebb faj, de mostanra vannak kutatasok, hogy bizony a szegeny macsekok a kertunkben elo mindenfele oda visszazorult gyikot, enekes madarat levadasznak. Nem nem igazan eszik meg...kiteriti megmutatjak a gazdinak. Ha nincs ivartalanitva amacsek akkor a 9-es alombol adsz mind a 4 szomszedodnak majd azok is a szoszedainak aztan mar minde hova jut ketto macska. Madarkak, gyikok huss eltunnek.

Ez leegyszerusitve.

A nagyobb baj hogy a sok macskabol sok szokik ki es valik felvad macskava es talalkpznak a vadmacska egyedekkel, ami elvileg kulon faj, de a kozeli rkonsag miatt hibridizalodnak...es vegul kihal/eltűnik a vadmacska. Ez se tul szep dolog.

Alapbol az ivartalanitast mindenki azert erolteti, hogy folosleges szaporulat ne legyen, hogy evi ket vagy harom alom kiscica ne legyen. Mert nem szeretjuk hiresztelni, de azok sorsa elobb utobb a halal...eltuntetjuk, hagyjuk betesegben meghalni, kirakjuk az utak melle. Nem errol nem beszelunk, nem reklamozzuk. Az ivartalanitast igen.

Ivartalanitsd a macskad ha van es nem tenyeszto vagy.

2021. jún. 9. 08:50
 16/30 anonim ***** válasza:
85%

A nem ivartalanított fiúmacska ugyanúgy jelöl mint a kutya. Nem szeretnéd érezni szerintem az ajtófélfán a kancica vizeletét szerintem.

A nem ivartalanított lánycica pedig amikor "olyanja" van, tüzel akkor úgy hívja magához a kan cicát, hogy olyan hangot ad ki mint egy sírós csecsemő. Simán össze lehet téveszteni egy hisztisebb kisbaba sírással, csak az tudja, hogy macskát hall aki már hallott ilyesmit.

Na most ezt a hangot éjjel-nappal tolja a cica és brutálisan idegesítő.

Na meg a póz amit vágnak ilyenkor, szó szerint pucsít mindenhol.

Egy tüzelő macska szerintem egyáltalán nem cuki, 1x éltem végig mit művelnek ilyenkor a macskák, szerintem az a minimum, hogy ivartalanítani köteles a gazdája.

Az meg, hogy a madarakra veszélyes...nos - ahol lakom, az egyik magasabb fa tetejére, tavaly beköltözött egy bagoly család.

4 fióka lett, minden környékbeli lakó csodálta őket, védett állatok és szerintem nagyon helyesek. Sokszor figyeltük őket ahogy etetik a fiókákat.

Az egyik környéken lakó, kijárós vérmacskája 1 éjszaka alatt végzett mind a 4 fiókával és 3-at otthagyott a fa alatt 1-et hazavitt a lépcsőház elé tette, pontosan tudtuk kinek a macskája volt, abban a házban nem lakott más macskás gazdi. A bagolyszülők 1 hétig keresték a fiókákat, majd elrepültek, azóta sem láttuk őket.

Ez van, a macska ragadozó és kártevő. Kertes házaknál jó szolgálatot tesz az egerek és patkányok, kóbor kistestű kutyák ellen, de városban inkább olyan mint a galamb...sok baj van vele ha elszaporodik.

2021. jún. 9. 08:55
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Fejlődik a tudomány. A macska túlszaporat jelentette veszélyeket már leírták előttem jó páran, valamint azt is mi történik sok kis macskával. Viszont ezen kívül is van sok előnye.

Gondolom kinti macskád van, bentiként se az ivaros kandúrt, se az ivaros nőstény macskát nem lehet elviselni, de a macskák párzása sem egy csöndes tevékenység (van néhány YouTube videó arról hogyan nyivákolnak ilyenkor).

Az is közre játszik hogy a nőstényeket a szülés megterheli, és mindkét ivarra veszélyesek a különböző nemi betegségek (pl FeIV(macska HIV) igaz ezt verekedés közben is át tudják adni, viszont annak az esélyét szintén csökkentheti az ivartalanítás). És ha nem hajtja a vérük kevésbé járkálnak el, kisebb eséllyel ütik el őket.

2021. jún. 9. 09:18
 18/30 anonim ***** válasza:
17%
Túl van tolva a téma, mert falun úgyis töredék ivartalanítja csak a macskákat. Senki nem fog itt húszezret költeni állatonként. Arra se képesek, hogy a kötelező chipet belerakassák a kutyákba. Még az alap oltásokat se kapják meg.
2021. jún. 9. 09:49
 19/30 anonim ***** válasza:
16%

Oké, tényleg rossz hogy ennyi kóbor macska van, de próbálj már meg toxoplazmózist karmolástól vagy harapástól elkapni #6 XDD legalább néznél utána vagy valami, ne terjeszd a hülyeséget ha fogalmad sincs a fertőzésről.

Amúgy ez egy provokatív kérdés, vagy teljesen fogyatékos a kérdező, nem is válaszolok rá, főleg hogy már nagyon sokan megtették.

2021. jún. 9. 09:51
 20/30 anonim ***** válasza:
87%
#18 a húgom vidéken lakik és neki sikerült ivartalanítania a két nőstény macskáját. minden oltás beadva, rendszeresen látogatják az állatorvost. ha nem akar valaki "húszezret költeni állatonként" annak ne legyen állata.
2021. jún. 9. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!