Meddig tart nőstény cicáknál a tüzelés és milyen gyakran ismétlődik?
3 hetente 1 hétig, amíg nem vemhesül.
Ha vemhesül, akkor amint megszül(2 hónap) azonnal újra vemhesülhet.
Ivartalanítás nélkül nem tudod megszüntetni. Kivéve ha megtermékenyül, de gondolom nem szeretnél évi 2-3 alomnyi kiscicát.
Miért probléma az ivartalanítás? Most megfelelő korban van hozzá a cica, pár ezer Ft-ba kerül csak. Felnőtt korára rögzülhet a tüzeléssel járó viselkedési minta és ivi ellenére is produkálhat idegesítő nyávogást, pisilést stb.
Igazabol 4 valasztasod van:
1: hagyod elleni
2:fogamzasgatlo
3: ivartalanitas
4.ivarosan hagyod, de bent tartod
Az elles nyilvan nem ajanlott, ezt nem kell magyarazni szerintem. A fogamzasgatlo nem adhato egesz eleteben, es nagyon megnoveli az ivarszervi daganatok eselyet. Ha ivarosan hagyod, de bent tartod es nem talalkozik fiu cicaval, akkor legalabb fel siker, nem lesz vemhes, de 2-3 hetente is tuzelhet, az pedig elviselhetetlen szerintem mind az embernek, mind a macskanak. Es persze a gennyes mehgyulladasnak es a daganatnak itt is nagy kockazata van.
Ivartalanitas a legjobb, legolcsobb es legegyszerubb megoldas, ezen kivul mas opciot nem lehet ajanlani, ez van.
7/
Tetszik nem tetszik, ez van. A vakondokot is elkapják, nemcsak az egereket. A kandúr elintézi a szaporulatot. A szabadon élő macskafalka olyan, mint az oroszlánoké. A nőstények együtt, a kandúr külön. Ő dolga védeni a falkát a többi kandúrtól. De "gyerek szaporulatkor" ő is beszáll az idegen kandúrok mellé kannibáloskodni.
(mielőtt hinnéd, hogy én intézem el a kölyköket, írtam, ezek a macskák megfoghatatlanok, ráadásul fogalmam sincs hol rejtik a kölkeiket, amiket csak a kandúrok találnak meg)
Nem baj 8-as, ha igy eltek es neked ez megfelel, a te dolgod, de legalabb ne reklamozd mar a hulyeseget.
Valami megoldas csak van, pl csapdaval befogni oket es leadni valahol, vagy ivartalanitasra vinni ha megtartanad oket, ilyesmi.
De az teny, hogy mar nem 100 evvel ezelott vagyunk, nem kene igy tartani allatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!