Volt már olyan macskátok, aki folyton a nyakatokban vagy a vállatokon akart lenni? Miért csinálják ezt?
Elhiszem hogy olykor zavaró tud lenni, de én inkább örülnék ennek, ragaszkodik, szeret téged.
Féltékenység, bizonytalanság (amit a te közelséged mulaszt), attól való félelem hogy egyedül, nélküled marad... más nem jut eszembe. De kétlem hogy ezek lennének. Vannak macskák akik egy gazdisak, mintha kutya lenne és így mutatja ki a szeretetét, ragaszkodását.
Talán az lehetne neki jó jelzés ha te is a semmiből egyszercsak odamész hozzá és túláradóan elkezded szeretgetni, nem mindig fogja díjazni, lehet összerakja hogy másolod a viselkedését :D
Kényelmesen?? A nyakamban, miközben kávét főzök, teszek - veszek...?:))) Mellé 100 karommal rögzíti magát, kapaszkodik földrengésbiztosan: ép bőröm sem marad, folyton csupa csík vagyok miatta:)
Amint leülök vagy lefekszem, azonnal elhagyja a fedélzetet. Szerintem kilátónak használ - de akkor vajon miért dorombol hozzá úgy, mint egy aggregátor?:)
Ezek szerint a korai elválasztás (feltehetőleg elpusztult az anyja) lehet az oka, és ő már így marad.:)
Akkor a sűrűbb karomvágás az egyedüli lehetőség, mert neki csak a nyakbabújás adja azt a biztonságot, hogy elég közel van, és ő kontrollál, vagyis a saját talpán állva jöhet-mehet rajtam ide-oda, miközben szeretget.
Köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!