Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szorongás macska örökbefogadás...

Szorongás macska örökbefogadás után. Normális ez?

Figyelt kérdés

Párommal régóta készültünk egy cica befogadására lakásban, legalább egy éve elkezdtünk neki bevásárolni (fekhely, alomtálca stb). És egy pár napja megérkezett az életünkbe. Nagyon vártuk, nagyon örülünk neki, de rajtam elhatalmasodott egy ilyen szorongás jellegű érzés, annyira szokatlan a helyzet hogy már hárman vagyunk.

Ráadásul folyamatosan követ, rajtunk van szinte minden pillanatban és nyávog.

Ez teljesen normális, nem azt akarom hangsúlyozni, hogy bármi gond lenne a cica viselkedésével, hanem azt, hogy én ezt soknak érzem jelenleg, nagyon idegen ez a szituáció.

Más is érzett már így? Ugye ez csak átmeneti állapot, míg mindannyian megszokjuk ezt az új felállást?

(Mindkettőnknek volt már állata, tudjuk mivel jár a felelős állattartás. Éppen ezért is vagyok meglepődve a saját reakciómon...)

2021. máj. 31. 08:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden csoda "3 napig" tart. Most még friss az élmény. Hozzá fogsz szokni, csak pozitívan állj hozzá, foglalkozzatok vele sokat.
2021. máj. 31. 09:04
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi előbb utóbb elfelejted a szorongást max infarktust fogsz kapni ha olyan mint az enyém volt kicsinek és felmászik a függönyre 😂😂
2021. máj. 31. 09:06
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
akkor érteném ha kutya lenne,mert azzal sok a gond (séta, oltások, miegymás) de a macska annyira egyszerű, ha szereted az állatot. én nem értem a szorongást, ha sokáig tart akkor szerintem gondolkozz el, kell e macska, vagy pszichológus.
2021. máj. 31. 09:10
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Szoktatok játszani vele?
2021. máj. 31. 09:12
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy a sarkadban van, most te lettél az "anyja". Simogassad, játsszál vele, ismerkedjetek. Ha már idősebb lesz - és ivartalan -, nem lesz ennyire aktív.
2021. máj. 31. 09:19
 6/16 Psylocyber ***** válasza:
100%

Hogy érted, hogy szorongás? Korábban is volt cicád, az nem volt ilyen? A szüleid macskája volt csak?

"Ráadásul folyamatosan követ, rajtunk van szinte minden pillanatban "

ha idei cica, akkor ne csodálkozz ezen. Szerintem az emberi minimum az, hogy foglalkozol vele, mert ő is egy önálló kis lény, egy élet, amiért most már te vagy a felelős. Ehhez fel kell nőni.

Én akkor szorongnék, ha nem követne.

2021. máj. 31. 09:27
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

A konkrét kérdésedre válaszolva:

Nem normális.

Szabad akaratodból döntöttél, nem pedig rád kényszerítve kerültél helyzetbe. A cica teljesen normálisan viselkedik, így - főleg, hogy már volt valamilyen állatod - nem is értlek!

Én most is úgy írom ezeket a sorokat, hogy a cicám az ölemben dorombol, a kutyám feje meg a lábamon. Pedig én nem mentem el beszerezni őket, mindkettőt találtam és megsajnáltam, már sok-sok éve.

Ha valami bajod van és nem tudod a helyzetet kezelni, ajándékozzátok el a cicát, vagy vigyétek vissza, ahonnan hoztátok, mert az állat egy érző lény, aki nem csak akkor létezik, amikor neked éppen úgy tetszik, addig meg elvan egy fiókban.

...és valóban, a helyedben felkeresnék egy pszichológust, mert ez a viselkedés részedről abnormális és egyéb gond lehet a háttérben!

2021. máj. 31. 09:38
 8/16 Katona Dius ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne aggódj. Van, akinél van ilyen. Én magam is ilyen vagyok. Nálam nem tervezett dolog volt, az utcán találtam nagyon rossz állapotban és magamhoz vettem, nem volt szívem ott hagyni, pedig én nem szerettem a macskákat XD

Másnap mentünk orvoshoz, kapott szurit, megnézte a doki, csak alultáplált nagyon, meg véres volt a füle. Beletelt pár hétbe, mire sikerült rendbe tenni a csajszit. De az első napokban én is paráztam, hogy jó gazdája leszek-e, meg tudok-e neki adni mindent, amire szüksége van, pláne úgy, hogy nem szerettem a macskákat.

Pár nap alatt ez a fajta szorongás elmúlt. Másfél éve része az életemnek, és imádom a kis szőrpamacsot, azóta lett még 2 macskám :D

2021. máj. 31. 10:16
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért van rajtatok, követ, mert szeretetre vágyik.

Vegyél neki játékokat, pl zoopluszos játék alagút, plüss egerek, labdák - ezekkel magában is tud játszani.

2021. máj. 31. 11:16
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Most van abban a korban hogy meg tudod szelidíteni, most kell vele foglalkozni, és látod igényli is, barátságos cica lesz ha most nem idegeníted el magadtól.
2021. máj. 31. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!