Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tanácsot kérnék kóbor cica...

Tanácsot kérnék kóbor cica kolónia ügyében. (?)

Figyelt kérdés
Egy kis mini lakótelepen lakom egy kórház mellett és nagyon sok a kóbor cica. Tavaly is rossz volt a helyzet, de most a kórházban komoly felújításokat kezdtek (óriási markolóval, stb.) és az eddig ott élő macskák átjöttek hozzánk. (Nyilván eddig is átjöttek, de nagyrészt ott éltek.) Tegnap éjjel egy csatornában hagyott, irtó hangosan nyávogó kiscicát próbáltunk - hiába - előcsalogatni. Ez már a második éjjel volt, hogy nem hagyta az ott lakókat aludni. (Félek, hogy vki végül bántani fogja + menyétek is vannak a telepen sokan.) Továbbá kiderült, hogy két épületben is a pincében vannak kiscicák. Azok nem nyávognak, őket nyilván ellátja az anyjuk. (A nyávogós kiscicának még van 3 vagy 4 tesója, őket ellátja az anyjuk, őket nem tudjuk, hogy hol vannak.) Még tovább lent.

#kóbor cica kolónia
2021. máj. 25. 09:46
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

A MAVED-nek. De egyébként nem idén, hanem (asszem) tavaly. Aztán kórházban voltam és nem történt semmi.

Továbbá egy nagyon helyes nővel is beszéltem többször is, most is őt fogom hívni, ő egy egészen kicsi szervezethez tartozik (talán ketten-hárman vannak), de a szervezet nevét anno nem írtam fel (vele is tavaly beszéltem).

2021. máj. 25. 10:19
 22/34 A kérdező kommentje:
Írtam a Bárkának meg a Kismaszatnak.
2021. máj. 25. 10:27
 23/34 anonim ***** válasza:
68%
Oké. :) jól tetted
2021. máj. 25. 10:31
 24/34 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés. Egyelőre semmi. :( Pedig nagyon sok időt eltöltöttünk a kereséssel (egy csatornarendszerben járkál), végül megtaláltuk egy aknában, de nem tudtuk kiszedni, ezért még a tűzoltók is kijöttek. Fel tudták ugyan húzni, de azonnal meg is szökött, visszament az eredeti helyére. Ennyi.

VISZONT a fő kérdés az a cica kolónia sorsa lenne továbbra is...

2021. máj. 25. 15:44
 25/34 anonim ***** válasza:
68%
Sajnálom :(
2021. máj. 25. 16:42
 26/34 A kérdező kommentje:

Meg tudták fogni a cicát és gazdája is lett. :)

Továbbra is kérdés a kolónia ivartalanítása...

2021. máj. 25. 22:28
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Tedd fel őket macskás csoportokba, pl "macska örökbefogadás"

Lehet lenne érdeklődő a kicsikre legalább

2021. máj. 26. 06:51
 28/34 A kérdező kommentje:

27

Köszönöm. Ez jó ötlet, csak az a baj, hogy mire akkorkák lesznek, hogy előjönnek (ugye két csapat pincében bújkál/húzódik meg), addigra már elég vadak. Tehát megfogni őket nem lehet. Csak csapdázással lehetne. (Az említett kiscica befogásáról végül lemaradtam, fogalmam sincs, hogy fogták meg, de ő még elég kicsike.)

2021. máj. 26. 10:07
 29/34 A kérdező kommentje:
Egy harmadik csapat pedig nem tudni, hogy hol van. (Ők az említett kiscica tesói.)
2021. máj. 26. 10:08
 30/34 anonim ***** válasza:
49%
Én békénhagynám őket. A mellettem lévő mezőn is sok kóborcica volt. Egy állatvédő összeszedte, ivartalanította őket. Azóta a patkányok inváziója van. Amíg a nőstény kicsiket nevel, 5-ször annyit vadászik.
2021. máj. 26. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!