Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A szomszéd macskája széttúrja...

A szomszéd macskája széttúrja a veteményesem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Pár éve költöztünk ide és nagyon jóban lettünk a szomszédokkal, most viszont lett egy konfliktusforrás.

Tavaly beszereztek egy kinti cicát, ami átjár a kertünkbe és mostanában folyamatosan a veteményesembem túr, odasz*rik, kikaparja a zöldségemet. Több palástot kiszedett, tönkretett már, szétkaparta a répasort és még csak május van, nem tudom, őszre tönkrevágja az egész veteményesem...? :/

Ez nem csak hobbi, nyáron azt esszük többnyire, amit megtermelünk, úgyhogy ez nekem anyagi kár is. Most nem tudom, mit mondjak a szomszédnak, próbáltam már viccesen célozni a dologra, de csak nevezett, hogy nyugodtan zavarjam el vagy spricceljem le őket... Hát oké, de nem lehetek 0-24-ben a kertben, azt lesve, nem nálam sz*rik-e a macska...

Borzasztó ideges vagyok, mert sok munkám is van a veteményesben és a szomszéddal sem akarok rosszban lenni, még igazából nem is tudom, mit tudna csinálni a macskával, de na... Komolyan, ma azt éreztem, mikor megláttam az ajtón keresztül, hogy megint ott játszik még kapar a macska a veteményesben, hogy belerúg vagy berakom a kocsiba és kiviszem az erdőbe, aztán otthagyom...

Nem vagyok amúgy macskagyűlölő, sőt, nekem is van egy benti szobacicám, szóval sose gondoltam, hogy ilyen ideges leszek egy macska miatt, de basszus, nekem csinál itt kárt a kertben..

2021. máj. 22. 08:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
16%

Tehát.

Zavar, hogy széttúrja. Meg zavar, hogy ha megmondod neki, hogy, akkor oda a jószomszédi viszony. De simán azt hiszed, ha elvinnéd a macskáját, nem lenne oda.

Most komolyan, mennyi kárt tud okozni egy ilyen macska? nem is tudom mit tennél, ha madarak, vagy sünök, vagy hagyományos vadállatok járnának arra.

Én biztos szolnék a szomszédnak, hogy neked ez tényleg anyagi kár. Ha nem akarja, hogy éhen halj, biztos fizetne védelmi pénzt a macskájáért. Én fizetnék.

2021. máj. 22. 09:23
 12/23 anonim ***** válasza:
65%

De ha fizet, attól még ugyanúgy szét lesz barmolva a veteményes...

Villanypásztor kéne vagy tényleg galambtüske..

Esetleg elmondanám a szomszédnak, hogy eddig bírtad, most ezeket beszerzed és ha a macska megsérül nálad, vagy megb.ssza az áram, akkor így járt. Van macskabiztos kerítés: jó drága, de ez nem a te dolgod és költséged kell, hogy legyen, hanem a macskatulajé.

2021. máj. 22. 09:45
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Ne ajánlatok kutyát neki! A kutya nem macska riasztó, hanem egy érző élőlény, aminek igényei vannak, és pénzbe kerül.

Egyébként hogyan tartunk telken belül macskát? Ha van egy normális kerítés, aminek a macska csak a tetején tud átmenni (egy tömör kerítés, de akár drót is lehet, ha nem nagyok a lyukak, és elég erős, hogy ne szakadjon ki), annak a tetejére lehet rakni csapágyon forgó hengereket (csöveket), például a drótkerítésnél magasabbra hagyjuk az oszlopokat, és közéjük. Így a macska nem tud kimenni (feltéve, hogy nincs fa, vagy akármi, amin a kerítés mellett kimászik).

Próbál felkapaszkodni, de forog alatta, így nem bír. Ha egy henger nem elég magas, akkor lehet rakni többet is.

Az mellet lehet csak benti cica, amit én sem támogatók túlzottan, de ez is egy megoldás. Létezik macskakifutó, stb., stb.

Igenis lehet a macskát telken belül tartani, csak a magyarok többsége azt mondja, hogy nem, és meg sem próbál gondolkodni.

Egyébként vannak érvek is a telken belüli tartásra. A macska megeszi a mérget az utcán, átmegy a szomszédba, ahol bánthatják, elütheti az autó stb. De nem is emiatt írták törvénybe, hogy az állatot köteles a gazda a telken belül tartani, mert a törvényhozókat pont nem érdekli, hogy mi lesz a macskával. Ha átmegy a szomszédba, ahogy a kérdésből is látszik, kárt okozhat, vagy ha kiugrik egy autó elé, akár balesetet. Az utcán, vagy más kertjében járkáló macska nemcsak önmagára, hanem az emberekre is veszélyes lehet.

2021. máj. 22. 11:25
 14/23 anonim ***** válasza:
27%

Akkor így jártál.

Max a kutya ami visszatartja vagy a méreg.

Ennyi. Le merem fogadni hogy nem fog a kedvedért pár százezerért macskabiztos kerítést csinálni.

Indíts birtokvédelmit, ha valami tirpák falu akkor elutasítják és mehettek bíróságra. Ott se biztos hogy neked kedvező döntés születik.

Tény hogy a törvény szerint a saját telkén köteles tartani az állatait, de szinte minden ember kint tartja a macskáját ami eljárkál. Lehet a bíró is tirpák és nem lesz szerencséd.

Marad az hogy te csinálsz macskabiztos kerítést, vagy raksz fel szögesdrótot a tetejére, lekeríted a veteményesedet, stb...

2021. máj. 22. 11:32
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Szomszédnál is hasonló ügy volt, ő berakta a kocsiba és elvitte az erdőbe, 10kmre távolabb.
2021. máj. 22. 13:31
 16/23 anonim ***** válasza:
43%
#15 😡
2021. máj. 22. 13:35
 17/23 anonim ***** válasza:
32%
Mi olyan felháborító?
2021. máj. 22. 13:43
 18/23 anonim ***** válasza:
65%
Mi lenne, ha mondanád neki? Honnan tudja, hogy neked ekkora kárt csinált, ha nem mondod? Lehet rég megcsinálta volna a kerítését.. ha csak a röhögésig jut el, akkor csinálj fotókat, videókat, szólítsd fel írásban, menj az önkormányzathoz panaszt tenni és tegyél feljelentést! Nekünk is van cicánk, de ha ilyen kárt csinálna, a föld alá süllyedve kérnék elnézést! De honnan tudná a szerencsétlen, ha nem szólsz??? Nem a ti kerteteket bámulja egész nap!
2021. máj. 22. 14:35
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A citromfű illatát utálják.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a veteményesem mellett minden tele van ezzel a növénnyel, mert az előző tulaj hagyta elburjánzani mielőtt elköltözött innen. Nem láttam arrafelé macskát még sosem.

Amikor a szomszéd macskája rászokott arra, hogy felült az utcafronti ablakomba a virágaim közé, oda is ültettem egy-egy kisebb csokor citromfüvet, azóta nem jár arra.

A lakásban, ha van az asztalon vázában virág, a macskáim szeretik szétbarmolni/felborítani az egészet. Mióta citromfű is van a csokorban, nem érdekli őket.

Király kis cucc az, megér egy próbát.

Esetleg kipróbálhatod még a macskabiztos kerítést a kerted köré: [link]

Ezzel általában telken belül tartják a macskákat, de simán működhet fordítva is. Ha meg mégis bejutna valahogy, én biztos a nyakába öntenék egy vödör vizet mielőtt kiengedem, hogy eszébe se jusson még egyszer átmenni a kerítésen 🤭😉

2021. máj. 22. 15:01
 20/23 anonim ***** válasza:
61%

Jó,akkor mondom.A szükséges hozzávalók:

1 db élvefogó macskacsapda

1 db háti permetező/szórófejes flakon

1 db férfi(Nem muszáj állandóra megtartani.)

Ízlés szerint,nagyobb mennyiségű dinnye vagy sör.

A férfi elfogyasztja a dinnyét /sört,majd belevizel a permetezőbe/flakonba,a művelet alkalmasint ismétlést igényel,hogy kellő mennyiségű matéria gyűljön össze.Az így keletkezett anyagot tegyük a napra, két-három napig érlelődni,ezalatt helyezzük ki a csapdát.Az elfogott macskát spricceljük le alaposan a megérlelt vizelettel,majd engedjük szabadon.(A maradék anyaggal megjelölhetjük a territóriumunk határait.)A látvány szavakkal nehezen visszaadható,de az állatban nem tettünk kárt.

Figyelem! Mindenképpen férfi vizelet szükséges(erősebb a szaga)!A művelet szükség szerint ismételhető,bár a tapasztalatok alapján egyszeri kezelés elegendő szokott lenni.

2021. máj. 22. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!