Mit tegyünk?Van egy befogadott 8-9hetes cicánk, fiú. Az utóbbi 2-3hétben nagyon rosszul viselkedik. Harap, karmol, belénkmar/csíp. Ez már nem az a játék szintű kötekedés. Éjjelente megtámadja az arcunkat is. Többi lent.
Kipróbáltuk az arcon fújást, orra koppintást, éles rászólást de semmi nem használt.
Kezd nagyon fusztráló lenni.
Csökött agyú proli 😂 jólvan.
Szerintem mindenki eltudja dönteni, hogy hol aludjon az állata. A lepontozásod pedig azért történt mert a feltett kérdésemhez a válaszodnak semmi köze nem volt.
A leírtak alapján legföljebb 6-7 hetes lehetett, amikor hozzátok került, de lehet, hogy még fiatalabb korában el lett választva az anyacicától. A kiscicákat ebben a korban még az anyjuk tanítja, többek között arra is, hogy milyen játék megengedett, és mi nem. Minél korábban történt az elválasztás, annál több dolgotok lesz Nektek vele.
A kiscica részéről ez szimplán játék, bármilyen komolynak tűnik is. Nektek kell határozott válaszokat adni, hogy mit nem tűrtök el. Az emelt hangú és _következetes_ rászólás általában segít, vagy a hangos taps és rászóllás együtt.
Csak egy példa. Egyik kiscicánk úgy 8-10 hetes kora körül rászokott, hogy felmásszon, sőt felszaladjon a nadrágunkon. Hiába szóltunk rá, tovább csinálta. Nagyon élvezte ezt a játékot és azt is, hogy ilyenkor mindig foglalkoztunk vele. Egy alkalommal rövid nadrágban voltam és úgy szaladt fel a lábamon. Egyáltalán nem macskanevelési célzattal üvöltöttem egy hatalmasat. Erre leugrott, amitől én újra üvöltöttem. Utána nem szóltam rá, nem szidtam le (el voltam foglalva a Betadine keresésével). A cicánk soha többé nem játszott ilyet. Rájött, hogy ez nekünk nem jó játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!