Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mikor kiviszem sétáltatni a...

Mikor kiviszem sétáltatni a macskát, elkezd fújni, morogni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A séta annyiból áll, hogy a kertben egy 10 métert megyünk körbe, körbe.

A kert az útra és egy erdőre néz, nincs kerítés.

A séta időtartama 5-45 perc között szokott lenni.

Élvezi a kintlétet, hatalmas szemekkel nézi a madarakat, a környezetet.

Mikor felveszem, vagy odébbhúzom a pórázzal, elkezd morogni, karmai kint vannak.

Mikor már bent vagyok vele, és lefürdetem őt (mert földes és koszos) akkor a morgás mellé fúj is rám.

Mi okozhatja ezt nála, milyen reakció ez? Köszönöm a válaszokat.

2021. máj. 1. 20:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%
Most már értem miért imádnak a macskáim, a pórázos, fürdetős, sétáltatós történeted után. És még értetlenkedsz hogy morog meg fúj. No comment...
2021. máj. 1. 22:07
 12/13 anonim ***** válasza:
81%

A sima füvet eheti, az jót is tesz az emésztésének, meg segít neki feldolgozni a szőrt amit most tavasz révén gondolom intenzíven hullat. Csak a virágokat, más növényeket ne engedd hogy rágja, de minden fűféle ehető neki. A kakit nem fogja megenni, hadd szagolja. A macskák szagminták alapján tájékozódnak vagy jelzik a területüket, ő csak gondolom próbálja "leolvasni" ki járt arra.

Ha húzásra fúj, lehet hogy nem érti mi történik vele, nem olyanok mint a kutyák hogy értik a pórázt. Minél jobban húzod, annál inkább ragaszkodik a helyhez ahol áll :) Próbáld meg vezényszavakra is tanítani, mondd neki hogy "gyere", vagy "erre", ha olyat csinál amit nem akarsz, akkor "nem szabad" vagy "nem". Jobban meg fogja érteni mit akarsz tőle.

A fürdetést felejtsd el, csak agyon stresszeled. Szépen meg fog mosakodni egyedül a séta után. Nem is tesz jót a bőrének a fürdetés, meg hát nagyon kevés cica szereti a vizet.

2021. máj. 2. 00:23
 13/13 anonim ***** válasza:
54%

Oh,az én macskám is ezt csinálja, pedig ő világ életében szoba cica volt. 😅😅😅 Nem tudom, hogy kandúr vagy nőstény vagy ivartalanított, a sajátomnál tudom hogy mivel kandúr érzi a szagokat felizgatja magát, másrészt meg a nem olyan gyakori kiruccanás elég stresszes is, hisz új helyen van, új szagok amiket órákig szagolgatna ha rajta múlna, ráadásul pórázon ami egy macskának kész katasztrófa.Nem kell foglalkozni a morgásával, majd megnyugszik, bár a fürdetést én se eröltetném. Max száraz valamivel letörölgeted ő maga lemozsdatja magát😊😉😉

Ja és nekem inkább az vált be, hogy valahova kikötöm, így ida megy ahova akar az adott területen, és nem morog, hisz nem zavarja az ember. A gazok egyébként nem károsak neki, néha ennije kell némi zöldet is😊 Meghát macska, nem eszik meg minden sz*rt.😅😅 Persze figyelj azért rá...és hajrá😁

2021. máj. 8. 01:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!