Ez az eledel megfelel a vesebeteg cicámnak?
Sziasztok, kedden vittem el állatorvoshoz a 13 éves cicámat, mert láttam rajta, hogy nincs jól
Az állatorvos megállapította, hogy a veséi már elkezdték feladni a munkát és adott 2 fajta vesekímélő eledelt ami a mai napra már el is fogyott
(Ma kell majd vissza vinnem a cicát hozzá, de addig is szeretnek neki enni adni, ne éhezzen)
Fressnapfban vettem ilyen eledelt
Ez adható a cicusnak akkor? Az orvos azt mondta nem tudni, hogy hetek vagy hónapok alatt épül le teljesen a veseje, mert minden cicánál ez más, de addig is szeretném azt nyújtani a cicusnak ami az ő helyzetét könnyíti
Előre is koszonom a válaszokat😊
Első te eszméletlen buta ember vagy. Gondolom facebookon meg messengeren szocializálódtál, ezért fogalmad sincs róla, hogy az emojik nem az emberek legbelső érzelmeit tükrözik. Másrészt nem azon "mosolyog", hogy a cicája beteg, hanem megköszönte a segítőkész válaszokat, nyilván a tied semennyire nem volt az.
Az általad linkelt eledelnek elméletileg jónak kell lennie, hiszen vesekímélőnek hirdetik, de érdemes megkérdezni az állatorvosotokat, hogy ő mit ajánl. :) Remélem még sokáig veled lehet szenvedés nélkül a cicus!
Kedves #1 hidd el egy cseppet sem vagyok mosolygós hangulatomban, és szerintem azt se tudod, hogy miképp élem meg azt, hogy nem tölthetek már sok időt együtt a kis családtagommal, akivel kb felnőttem, szóval tartsd meg magadnak az ítélkezéseid egy kicseszett emoji miatt😃
#2 köszönöm.
#3 Köszönöm, legalább vannak még emberek, akik tudják, hogy nem tükrözi az emoji az ember hangulatát:)
Vinni fogok majd 1 tasakot és rákérdezek, de addig se szeretném, hogy éhes legyen, mert csak délután 4-5 fele mehetek vele orvoshoz vissza. Hátha járt már valaki hasonló cipőben és ilyen eledelt adott a cicájának.
Köszönöm még 1x😊
#4 nem volt bunkó.
Hát az összetétele egy rakás kaki, de mivel azt írja, hogy veseelégtelenségre való, ezért úgy gondolom ez való a cicádnak.
Gyógyulást.
Ohh, azt hittem, hogy jó lehet majd ez:( mindenesetre majd megkérdezem az orvost is!
Köszönöm!!
Szia!
Szabad tudni mit mondott végül a doki? :) És hogy esetleg szolgált-e valami jó hírrel a cicával kapcsolatban?
Szia ezt írta nekem:
“A 2 vese semmiképpen nem gyógyítható meg már. Csak a meglévő kapacitásokat lehet úgy felhasználni, hogy a terhelésüket a minimálisra szorítjuk.
A "VALÓDI" diétás táp nem azonos a diétás jellegűvel. Valódi diétást csak állatpatikában és álllatorvossnál kaphaat, mert ez nem egészséges állatnak van, ezért normál kereskedelemben minzt pl Freschnapf nem kaphatóak.
Szóval ha eszi aHill's k/d vagy a Happyy caat vet renál tápokat, akkor én inkábbb azt választanám. Nem a pénzről szól! Tehát nem is kell itt megvennie nálam. De ezek jobbak.
Valamint: Fortekor 5 tabletta, hogy csökkentsük a vizelettel ürülő fehérje mennyiséget.
Illetve Pronefra szuszpenzió , hogy kevesebb fosszfor terhelése legyen a veséknek.
Multivitamin kiegészítés meegfontolandó.”
Tehát már eledelt kell cserélni:)
Igyekszem javítani a cicusom helyzetén amennyire csak lehet!
Egyébként a szuriktól amiket kapott, jobb a kedély állapota, és az étvágya is jobb lett, aminek nagyon örülök!
Nagyon fáj a gondolat, hogy nem tudni mennyi ideje van hátra, de akármennyi is legyen, mellette leszek ahogy eddig is tettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!