Hogy vegyem rá anyukám a cica tartásra?
A szomszéd néni macskája vemhes és tőle szeretnék elhozni egy cicust.
Már van egy kinti-benti kis testű kutyusunk, aki rajong a macskákért.
Kertes házban élünk, benti cica lenne vagy kinti-benti (ha nem szeretne bent lenni).
Anya kifogása a macska ellen, hogy szét hordja az almot és felmászik az asztalra.
A cica kezdő költségét én állnám, ahogy az oltás-ivartalanítást is és kb. 1 év múlva a havi költségeket is.
1. Hogyan vegyem rá, hogy tartsak cicát?
2. Mennyibe kerül egy átlagos 5 kg-os cica tartása havonta?
5 ezerből megvan egy hónapban.
Mond neki, hogy majd megneveled, hogy ne menjen az asztalra és mindig összetakarítod utána az almot és te is cseréled az almot, te gondoskodsz róla és a cica csak akkor lesz bent, amikor te is otthon vagy, hogy tudjál figyelni rá.
Szerintem normális macskakaja nem jön ki havi 5 ezerből. Egy 100 grammos jobb minőségű alutasakos kaja ára 150-200 forint körül van, az 30 napra 4500-6000 forint. Ehhez még jön a száraztáp ára, az alom, esetleg jutalomfalat, macskatej. Ha kijárós, mindenképpen kapnia kell bolha és kullancsok ellen valamit. Kb. csak a Frontline ér valamit, ami nem olcsó. Oltások, féreghajtás, ivartalanítás sem olcsó. Számolni kell még a váratlan költségekkel is, pl. beteg lesz, vagy tönkretesz valamit, és cserélni kell.
Én nagyon szeretem a cicákat, nekünk is van egy, de nagy felelősség (mint minden állat), és nem olcsó, ha jól szeretnéd tartani és nem maradékokkal meg a leghitványabb táppal eteted.
Smilla táppal szeretném etetni és Smilla konzervel (gazdaságosabb mint az alutasakos) az ivartalanítás 10ezer Ft kandúr macskáknak.
Frontline 2000 Ft/2 hónap.
Nemsokára megnézem, hogy hány kg táp kell egy hónapra (kb.).
Igen, megnéztem.
Smilla száraz: 10kg/7.990 Ft
6 hónapra elég/napi 50g
Smilla konzerv: 6×800g/3.190 Ft
24 napra elég/ napi 200g
Frontline csepp: 1.990 Ft/2 hónap
Felnőttként meg ennyi sem kell már. Csak 10 hónapos korig, utána mindkettőt lehet felezni.
Egyébként a cs.szív, zúza 600 ft/kg és nem kell annyi belőle, mint konzervből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!