Érez a macska a kölyke iránt?
Figyelt kérdés
Úgy értve, hogy mikor lesz több cica, és elajándékozzák őket, teljesen más helyekre. Az anyacica utána szomorú lesz, érzékeli, hogy mi történt, hogy nincsenek már mellette a kiscicák?2021. ápr. 18. 20:34
1/6 anonim válasza:
Az állatoknál elő szokott fordulni, hogy hiányzik az anyaállat. Én ezt a jelenséget a mostani kutyámnál figyeltem meg, amikor néhány napja volt nálunk, és nyüszített egy kis ideig. Aztán megszokta, és elnyugodott, de a teljesség kedvéért megnyugtattam, hogy az anyja is él és virul. :)
3/6 Metionin válasza:
Gondozási ösztönei vannak. Ha hamarabb viszik el a kölyköket, mint amikor ő maga elválasztaná őket, akkor keresi persze. De ha nem viszik el a kicsiket, akkor egy idő után elválasztja őket és akkor már szinte zavarják is a kölykök, ha ekkor kerülnek máshova, már nem igazán érdekli.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom, miért kapott lepontozást a hármas, teljesen igaza van. Normális esetben is leválnak az anyáról, és egy pont után már nincs meg az a kötődés. Ha ott nőnek fel a kicsik és ott is maradnak, ahol az anya is van, akkor az ivarérés egy bizonyos szakában ugyanúgy alakítják a hierarchiát, ahogy egy vadidegen macskával is tennék.
5/6 anonim válasza:
Ahogy a hármas mondja. egy idő után maga az anya marja el őket. Abban a szakaszban nem különösebben érdekli ha elviszik a kölyköket.
6/6 anonim válasza:
Persze. Olvasd el Gárdonyi Géza Micó című novelláját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!