Mi tevő legyek? A cicám beteg
Körülbelül 2-3 napja tüsszög egyfolytában a cicám, a szeme könnyezik, általában csak a jobb. Alig kap levegőt, rengetegszer szájon át veszi csak. Alig tud tüsszenteni, valószínűleg irritálja az orrát, hogy nem tud. Az alvás is nehézkes, egész nap aludna, de a levegő hiány és, hogy folyamatosan tüsszentenie kell, kegyetlenné teszi ezeket az időket. Alig eszik, ha eszik is, csak a száraz tápot eszegeti. A tejet egyenesen imádja, mindig hamar elfogy, amit ki öntök neki, de már abból sem iszik olyan jóízűen. Ami meg csak rá tesz egy lapáttal, hogy valószínűleg vemhes. Kóbor cica volt, úgy fogadtuk be pár hónapja, de nagyon szeret kint szaladgálni a kertben (persze csak jó időben), gyakran engedem friss levegőre kicsit, nagyon szeret a napon kint lenni. 1-2 héttel ezelőtt el követtem azt a hibát, hogy mikor kint szaladgált, őrizetlenül hagytam 2 percre, amég be mentem a mosdóba. Egy másik kóbor cica neki szaladt, és megtörtént, amit nem szerettem volna, ezért mái napig haragszom magamra, hogy is lehettem ilyen felelőtlen, hogy egyedül hagyom, miközben tüzel. Ha megszül, utána majd a nyár folyamán mindenképpen el szeretném vinni ivartalanítani, a kicsikről is gondoskodok. Viszont a jelenlegi helyzettel nem tudok mit kezdeni. Az elmúlt 2 nap azzal telt, hogy állatorvostól állatorvoshoz vittük, de egyik sem tudta fogadni, maximum hetek, illetve hónapok múlva, hiába mondtam, hogy sürgős lenne. Körbe kérdeztem pár ismerősöm, hogy esetleg valaki segítene-e, mert fogalmam sincs, mi tevő legyek. Volt már macskám, de ilyen még nem fordult elő egy alkalommal sem. Állítólag macska nátha, valaki azt tanácsolta, azonnal vigyem el állatorvoshoz, de ezt mint említettem, nem sokat segít, hisz a környék, és pár messzebb állatorvosi rendelőket is be jártam. Esetleg tudja valaki, mi ez? Mi tévő legyek?
Körülbelül 1 éves macskáról van szó. Azt javasolták, hogy adjak neki láz csillapítót és antibiotikumot, de nem akarta be venni. Bele tettem az ételébe, de úgy sem, majd porrá reszeltem, és úgy tettem bele a kajájába, de úgy sem eszi. Még azt sem, amiben nincs gyógyszer, pedig régebben csak úgy falta. Nagyon kis mennyiségben sikerült gyógyszert juttatnom a szervezetébe.
A könnyes szemét naponta többször nedves kendővel megtörölgetem. Nagyon rossz így látni őt, és hogy ennél többet most még jelenleg nem tehetek.
Nagyon szépen köszönöm aki el olvasta, könyörgöm segítsen valaki.
Itt van pár kép a cicáról:
Ez macska nathanak tunik nekem, orvosi segitseg kell, kulonben elpusztul, sajnalom.
Egyebkent is ha tudtad, hogy ivaros, akkor miert is nem kertel mar idopontot ivartalanitasra? Nem kell tobb felesleges szaporulat, boven eleg van mar igyis.
Most aztan szerencsetlen macska jo nagy bajba kerult. Ha meg akarod menteni, akkor elviszed orvoshoz, tokmindegy, hogy mennyire messze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!