Miért viselkedik így a macska? Beteg lehet?
Hozzánk csapódott egy kis kóbor macska, sajnos valaki kirakhatta az utcánban, ez még novemberben történt. Mivel a környékünkön senkinek nem kellett, így befogadtuk, de elég vad és félős.
Látta állatorvos, kapott féreghajtót, száraz és nedves kaját is kap. Kinti macska, jól elvan kint, bent mindent szétszed.
A problémám az, hogy mindennek is nekidörgöli a pofiját, de csak a pofiját, mintha viszketne neki vagy nem tudom. Külsőleg semmit nem látni rajta, vagy ez normális viselkedés? Illetve időnként tüsszögni is szokott, mintha meg lenne fázva - pedig van egy terasz, ami zárt és oda be tud menni és elég jó idő van, de többet van kint.
A dörgölőzés kicsit furcsa nekem, h ktényleg csak az arcával van valami probléma.
Apám azt mondta, h lehet rühes vagy férges - de azt a doki mondta volna és a féreghajtót is 2x kapott már.
Azzal is jelölnek, hogy végig húzza a pofijàt a dolgokon.
Szerintem néha tüsszög minden macska. Én nem aggódnék :)
A dorgolozes normalis :)
A tusszentes is egy bizonyos szintig, de ha napi tobbszor elofordul, akkor az mar bajt jelez. Gondolom oltasai sincsenek nagyon, igy siman elkaphatja a macskanathat, mivel kijaros, ezt fertozo virus okozza, nem a hidegtol van. Nem csipas esetleg a szeme?
Oltatni esetleg erdemes lenne (ha ez nem tortent meg) plusz bolha ellen vedekezni valamelyik cseppel, illetve ivartalanitani is, ha az nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!