Milyen korú macskát érdemes először tartani?
Ha visszamehetnek az idoben, akkor fixen 1-2 ev koruli macskat fogadnek orokbe, nem kolykot :D Nagyon cukik, tenyleg, de bun rosszak tudnak lenni, persze nem mindegyik, gondolom :)
Nagyon kemeny volt 3-7 honapos kora kozott, ejszaka atlagosan otszor ebresztett fel, rajtam ugralt, hiaba csuktam be az ajtot, siman kinyitotta, ezen kivul persze mindent lelokott, szetkarmolt, megragott a lakasban, amihez csak hozzafert.
Utana lenyugodott, olyan 8 honapos koratol kezdve, hala az egnek :D
Ha nincs tapasztalatotok cicával, és esetleg korlátozottabb az időtök/energiátok, amit rászánnátok, akkor jó megoldás lehet a nagyobb cica örökbefogadása. Egyrészt bennük már nincs meg az a hév, mint a kicsikben (a miénkkel én otthon voltam hónapokig, nem dolgoztam pont, de így is rengetegszer lökött le cserepes virágokat különböző helyekről, plusz kivégzett két korondi vázát, meg egy gyertyatartót...).
Másrészt a hozzátok illő cicát tudják ajánlani a menhelyről. Pl. ha nem tudtok vele túl sokat foglalkozni, akkor egy alacsonyabb energiaszintűt ajánlhatnak, vagy nyugodtabb természetűt, stb.
És persze ezzel sokat segítetek a cicán is, ugyanis szinte mindenki kicsit akar tartani.
Én az egyes hozzászólóval nem értek egyet, abszolút nem a korán múlik a ragaszkodás, hanem a törődés mértékén és minőségén. Nekünk van olyan cicánk, akit az utcáról fogadtunk be, már akkor is lehetett 3-4 éves, és pocsék sora volt, sokat bántották. Nekünk őt rehabilitálni is kellett, fokozatosan szoktatni a mindennapi élethez és hozzánk, de nagyon kiegyensúlyozott lett, és rettentően ragaszkodik.
Felnőttet.
A kicsik aranyosak, de idegesítőek. Sok idő mire az alap dolgokat megtanulják. Főleg ha sima házimacskáról van szó.
Sokat rosszalkodnak, rombolnak a játék hevében. Befogadtam egy csapat kicsit miután meghalt a 6 éves cicám, de nem bírtam velük. Bepisiltek az ágyra, leborígatták a szekrény tetejéről is a virágaimat, a karnist is lerántották stb..
Kerestem nekik másik helyet, mert nem bírtam idegileg. Egy 5 éveset fogadtam be, ő egy angyal. Kellett neki 2 hónap mire feloldódott teljesen, de már nagyon szeret.
Nekem picike volt, találtam kidobva, de bűnrossz egy kis ördögfióka.
Viszont az tényleg előny, hogy iszonyat ragaszkodik és bízik bennem 200%-osan.
Viszont szerintem felnőttként örökbefogadott, mentett cica is simán lehet ilyen, mivel ők még hálából ragaszkodóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!