6-7 kilós cicának elég ennyi kaja?
A lényeg lemaradt:
Ivartalanított, benti, aktív, sokat játszik, fut, sovány alkat, 2 éves.
A 35 gramm szárazat kevésnek érzem, de nézd meg az etetési útmutatót.
A 100 g nedves bőven elég, főleg, hogy ez normális minőség, én abból nem is adnék ilyen sokat, inkább a száraz legyen több.
Neten nem találtam most hirtelen adagolást hozzá, de az legyen a kiindulási alap - illetve valamivel kevesebb a nedves miatt.
A táp csomagolásán rajta az adagolás. 6-7 kg cicának 70-75g (én is RNW-el etetek, csak marhással), de mivel adsz neki konzervet is, azon is meg kell nézni az adagot és úgy kiszámolni.
Nálunk kint van a száraz állandóan, annyit és akkor eszik amikor akar. Átlagban olyan 35-40g fogyhat de nem mérem. Ez prémium eledel tehát koncentráltabb a tápanyag tartalma mint mondjuk egy Whiskasnak vagy Friskiesnek. 100g Konzerv/tasakos kajából fél vagy egy fogy naponta. A cicám nem habzsol, nem kövér, 3 éves ivartalanított, nagy testű, 6 kg sportos alkatú :)
#5 Ilyen sok csak a rossz minőségből kell. Hosszú távon többet költesz, mintha kevesebb, de jobb eledelt vennél és a macskád is normális táplálékhoz juthatna.
Megkérdezhetem milyen márkájú a tasakos és a "ropi" amit adsz neki?
A konzervből kb 300g a teljes napi adag, szóval egyharmadát eszik meg.
Akkor a tápnak, a 75g-nak a kétharmadát kéne venni, amit helyesen mondtál, 50g kb.
De amúgy azért kérdeztem, mert nem eszik meg többet, ennyit is csak maximum. Van, hogy konzervet egyáltalán nem eszik, vagy a tápból alig csipeget néhány szemet, szóval a minimum az vagy a 35 g táp vagy a 10deka konzerv a max, amit a kérdésben leírtam és általában a kettő között valahol eszeget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!