Ismerosomnek van egy ivaros nosteny cicaja, meg nincs egy eves, de mar valoszinu felcsinaltak a kornyekbeli macskak. Neki nincs penze ivartalanittatni, nekem sincs hirtelen erre egy huszasom.
Van esetleg valami allatvedo szervezet amelyik vallalna az ivartalanitast?
Nem akarom hogy szerencsetlen allat beledogoljon a gazdaja nemtorodomsegebe..
Mi 8000-ért ivartalanítottuk 3 éve. Keressetek olcsóbbat.
2021. ápr. 6. 14:57
2/11 anonim válasza:
Persze, mert ezek a szervezetek szarják a pénzt szerintetek? Ha nincs rá pénz adja örökbe olyannak akinek van rá. Tök jó ha ivartalanítja egy szervezet, de ha baja lesz a macskának azzal sem megy majd orvoshoz a gazda, akkor meg pénzkidobás az egész, ha a macska így is úgy is megszívja ott.
2021. ápr. 6. 15:01
3/11 KmsRys válasza:
Bocsi, de abba nem gondoltál bele, hogy természetes dolog, ha "felcsinálják" a környékbeli macskák? Tudom, az emberek nagyon rá vannak kattanva az ivartalanításra, de ennyi erővel akár a vadállatokat is tenyészthetnék, hogy ne maguktól szaporodjanak, nem? Mert elvileg "beledöglenek" az állatok a természetes szaporodásba, legalábbis a kérdező szerint.
Nálunk már sok macska ellett évente akár 2x is, de egyik se "döglött bele".
Lehet lepontozni nyugodtan, úgyis tudom, hogy mindenki szeret beleszólni a természet rendjébe...
2021. ápr. 6. 15:06
4/11 kicsibarany válasza:
Van egy nagy különbség. A természetben az állatok magukat etetik, és az erdőben laknak.
2021. ápr. 6. 15:10
5/11 anonim válasza:
Mi most ivartalanítottuk a múlt héten. Az orvos mondta, hogy a helyi állatvédő szervezet kapott uniós pénzt macskák ivartalanítására és kérjünk tőlük kupont akkor ingyen lesz a műtét. Érdeklődj orvosoknál, állatvédőknél, mert biztosan máshol is van ilyen lehetőség.
2021. ápr. 6. 15:20
6/11 A kérdező kommentje:
3# tisztaban vagyok azzal, hogy ez a termeszet rendje. De mikor en vittem a macskamat ivartalanitasra szoba kerult a korai elles es a doki mondta, hogy nem feltetlen elne tul, mert meg eretlen a szervezetuk. A fent emlitett macska kb fel eves
2021. ápr. 6. 15:21
7/11 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy egy "valami állatvédő szervezet" nem fog ivartalaníttatni egy olyan macskát önköltségen, aminek gazdája is van, csak tojt rá... már bocsi
Általában ha örökbe fogadsz egy kisállatot, akkor is az állatorvosi költségeit ki kell fizetni és ez nyilván nem véletlenül van.
Nem kerül 20 ezer forintba egy nőstény macska ivartalanítása. De egyébként, ha nincs 20 ezer forintotok "hirtelen" egy állatra, akkor ne is tartsatok, mert nem csak ivartalanítás miatt kellhet orvoshoz vinni egy bármilyen állatot.
2021. ápr. 6. 15:23
8/11 anonim válasza:
5-ös vagyok, nem hazudok. Ivartalaníttatni akartuk a benti cicánkat, azért hívtuk fel az orvost és időpont egyeztetés miatt. Ő mondta a lehetőséget.
2021. ápr. 6. 15:46
9/11 A kérdező kommentje:
Tavaly 22000-et fizettem 20volt a mutet plusz 2000 a ruha Budapesten :)
2021. ápr. 6. 15:50
10/11 anonim válasza:
Esetleg írjatok szerződést, hogy kölcsönbe ivartalanítják, később visszaadjátok a pénzt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!