Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a cicával?...

Mit csináljak a cicával? Túléli így?

Figyelt kérdés

Pár napja megjelent az udvarukon egy kóbor kanmacska és elkezdett enni a mi cicáink táljából, a kutyával is összebarátkozott.

Gondoltuk, megtartjuk, egy ide vagy oda; meg akartuk fogni, hogy magunkhoz szoktassuk és elvigyük dokihoz megnézni, van-e valami baja, nehogy a többi elkapjon tőle valamit.

Amikor közelebb jött, akkor vettük észre, ami távolról nem látszott. Valami sebe lehetett a füle alatt a rágóizomnál (de kívül), ami begyulladt és kifakadt, mert borzalmasan néz ki. Összetapadt a szőre, folyik belőle a genny és olyan, mintha egy hatalmas lyuk lenne a fején.

Nem engedi magát megfogni, nem akar a szállító közelében se menni, már próbáltuk mindenhogy, de az orvos távolról hiába nézi, nem tud mit kezdeni vele.

Mit csinálhatnék? A szívem szakad meg érte, olyan kis aranyos...

Nekem egyetlen egyszer odajött, így megnézhettem a sebét; ha engedné magát simizni, talán ki is tisztíthatnám? Az orvos betadint adott, hogy azzal törölgessem, ha engedi, de egy ekkora seb begyógyul így?

2010. aug. 20. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha erőszakkal akarod megfogni, akkor örökre elriasztod. Várj pár napot, próbáld magadhoz csalogatni. Ha addig kibirja, akkor utána megnézheted a sebét. Egyelőre annyit tudsz tenni érte, hogy eteted-itatod.
2010. aug. 20. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Többen próbáltátok már elkapni úgy, hogy bekerítitek? Esetleg valami csapdát? Vagy állatorvostól altatót ami simán elaltaja/elkábítja, hogy megfogd? Kajájába belekeverni addig a többi állatotokat meg bennt tartani. Másokra is veszélyes lehet és valószínű bántották azért fél. Jobb ötletem nincs, de én is utálom, ha egy állat szenved. :(
2010. aug. 20. 15:34
 3/3 anonim válasza:

Azt próbáltátok már, hogy valami kis ennivalót tesztek libasorban a szállítóig, és még a szállítóba is, és amikor bemegy, hogy felegye a falatokat rázárjátok az ajtót? Persze nem szabad túl sűrűn tenni a falatkákat(ami lehet akár száraztáp is), nehogy idő előtt jóllakjon.

A sebtakarítással, csak óvatosan, nehogy megkapjon. Ha pedig még nem teljesen enged magához, csak szép lassan közelíts, kisebb megállásokkal, és inkább gugolva menj felé, ezzel nem vagy olyan "rémisztő magas valami, ami gyorsan megy felé". Nekem is így sikerült közelkerülni egy szép fehér cicához még régen.

2010. aug. 22. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!