Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tényleg árt a szervezetüknek?

Tényleg árt a szervezetüknek?

Figyelt kérdés
azt hallottam hogy a fogamzásgátló injekció árt a macska szervezetének. igaz ez?
2010. aug. 19. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez hatalmas dózis hormon a macskának, méh- és emlőrákot okozhat.
2010. aug. 19. 20:25
 2/12 A kérdező kommentje:
és másmilyen módja nincs, ha csak egy ideig nem akarunk kiscicát, de aztán igen? mármint hogy február- márciusba szeretnénk pároztatni, de addig kint van, és sok a kandúr a környéken...
2010. aug. 19. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Nincs.

Rengeteg a macska,fajmacska is szerintem ivartalaníttasd.

2010. aug. 19. 20:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Minek akarod elletni? Neki -a közhiedelemmel ellentétben- a világon semmi szüksége rá, ne hidd, hogy jó teszel vele ezzel. De ennek az országnak sem, sziámik, perzsák és más fajtatiszta macskák is elég gyakran landolnak a macskamentőknél most már.... De egyébként is kb. 3 millióval több van az országban, mint aminek normális gazda jut...
2010. aug. 19. 20:52
 5/12 A kérdező kommentje:
mert meg akarom tartani őket... skót lógófülű cicám van, azt akarom pároztatni. és tudom hogy nincs semmi szükség rá, én mégis szeretném... jól tartom a macskáimat, és nem fognak állatmentőkhöz kerülni
2010. aug. 19. 20:55
 6/12 anonim ***** válasza:
Ahhhaaa...
2010. aug. 19. 21:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Az ilyen speckó fajmacskát miért kint tartod? Az lenne e legegyszerűbb, ha a lakásban lakna és nem engednéd ki. Mi sziámit tenyésztünk és mi is úgy csináltuk, hogya míg nem akartunk pároztatni addig nagyon vigyáztunk h nehogy kilógjon. Amúgy meg ha pároztatod, se lehet kiengedni, mert ráfedez vmi kóbor kandúr és cseszheted az almodat.
2010. aug. 19. 21:28
 8/12 A kérdező kommentje:

köszi, csak amikor a férjem hazajön néha az ajtó nyílásakor kilóg, és olyankor nem lehet visszahívni. amúgy a lakásba mindíg hallgat a nevére, de olyankor mintha ott se lennénk. ezért inkább elővigyázatosságból adattam be neki, nehogy...

nálunk amúgy a szomszédok (szinte mind) kért kismacskát, ha lesz...

de akkor lehet hogy majd bezárom mikor jön haza valaki :S

2010. aug. 19. 21:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Most már jön az ősz, ilyenkor már nemigen tüzelnek a cicák. De egyébként egyetlen injekciótól nem lesz semmi baja, csak rendszeresen nem szabad adni neki. Egy injekció 4 hónapig kitart, vagyis ha most megkapja, télig védve van, télen meg nemigen párosodnak.
2010. aug. 19. 22:51
 10/12 anonim ***** válasza:

"mert meg akarom tartani őket..." "nálunk amúgy a szomszédok (szinte mind) kért kismacskát, ha lesz... "

Na, most ütötted agyon magad.... Szaporítani akarod a szaporított macskádat. Mert egy igazi tenyésztő nem adott volna el neked ivaros macskát.....Borítékolom, hogy a környéketek 1-2 éven belül tele lesz skót lógófülű keverékekkel. Akik igen szerencsések lesznek majd, ha egy macskamentő össze fogja tudni szedni őket....

2010. aug. 20. 08:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!