Hogy írjak ki egy posztot cica keresés miatt cicás csoportba anélkül, hogy vita legyen a poszt alatt?
11, A fehércica szerelemmel általában az a baj, hogy nem tudják, mivel jár. A fehér cica fokozottan veszélyeztetett laphámrákra a színe miatt. A fehér cicák nagyon sok esetben genetikai hibásak, például süketek, csak hogy a legáltalánosabbat említsem.
Nagyon sokan ezzel nincsenek tisztában, csak kell a fehér, mert az cukker (a saját anyám is ilyen amúgy...), aztán ha a cica "nem működik megfelelően", akkor meg már nem kell.
Persze a kérdezőről nem tudunk semmit, ő közel sem biztos, ezt nem rá értettem, csak általánosítok.
A másik, hogy cicát személyiség alapján kellene választani, nem szín alapján, emiatt is ítélik el sokan. Egy ruhát választhatsz a színére, de egy 15 évre szóló társat? Hááát...
Persze, ez is olyan, mint a fajtaszerelem (amúgy nekem is a teknőcök a gyengéim :)), mindenkinek van kedvence, ami nem is baj, csak színnél nehezebben indoklod meg, mint fajta esetében. A lényeg szerintem az, hogy ne legyen szélsőséges elvárás. Ha véletlen szembejön a "lelkitárs" cica, akkor ne legyen kiszórva a színe miatt.
És persze az is tény, hogy egy fekete vagy egy "szimpla" cirmos akár emiatt marad évekig az állatmentők nyakán, mert a különlegesebb cicák kellenek mindenkinek. Ez nagy általánosítás, de sajna így van, ezért is fújnak sokan a szín alapján választókra.
(Pedig a cirmosak a legkülönlegesebbek. Nincs két egyforma cica, minden szőrszáluk más. :) )
Hogy rövidre zárjam magam: nincs baj a színszerelemmel, de ne ez legyen az egyetlen szempont. Emiatt fújnak sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!