A cicám nem javul. Hogy lehet hogy semmi eem segít neki?
Egy hete elvittuk az orvoshoz a cicat. Nem birt szekelni, hányt.
Azt mondta akkor az orvos hogy székrekedés... Vartunk vele ket napot a cica nem lett jobban.
Visszavittük. Kapott beontest,masszirozast, infuziot,injekciot. Azt mondták valami gyulladás lehet ami elzarja a kiutat. Kedden jobban is volt tudott szekelni. Ma mar megint semmi nem volt , puffadt a cica hasa is mintha vemhes lenne.
Telefonáltam ma a cicat holnap reggel vinnem kell.
Egyszerűn már nem értem hogy mi lehet ez. Hogy megint miért van rosszul a cica..
Amit eszik cseréld. Ha cserélted mire? Nekem szorulásra anno a barom orvos olyat javasolt, amit jobb helyeken fosásra javasolnak! Rá is van írva a nagy dobozra utólag néztem meg. Utána kellett beöntés meg ilyenek. Szorgosan vettem nála majd 400-ért egy alutasakot, hogy az kíméli a beleit, de csak nem javult. Már azzal fenyegettek altatásban szedik ki a szart... Jó hogy vittem máshova ott mondták, hogy Jézus az a táp hasmenésre jó... Utána felhívtam azt mondja, de nem attól volt! Az lehet, hogy nem amiatt kezdődött de elmúlni biztos nem múlt volna tőle! Barom. Mi utána is szenvedtünk vele, nagyon nem volt mindegy mit eszik, nagyon kellett variálni a rost tartalommal meg egyik márka ezért, másik azért nem volt jó, keverni kellett, hogy a megfelelő állagú bélsárt elérjük. Laevolac mindig volt itthon. Ezt kellett neki adni, ha gebasz volt. Kb 3-4 ml-t. Majd tök más miatt kiderült, hogy lehet allergiás. Közben már öregedik így a veséjét is kímélni kell.. egyetlen egy táp van itthon forgalomba ami mindkettő kritériumnak megfelel. Másból egy szemet se kaphat. Gondolhatod hogy féltem hogy mi van, ha szorulása lesz. A rost tartalma se olyan stb. És bakker nincs neki. Tök normális. Utána aztán olvasgattam angolul és allergia miatt is lehetett szorulása. Mondom úristen mit szenvedtünk. Én rég nagyon jó helyre hordom, de a szorulásra sose gondolta senki, hogy a táppal allergia lehet a gond, nem rosttartalom vagy ki tudja. Másik macskám egyszer szőr miatt volt szorulásos. Neki is laevolaccal indítottuk majd laxativ nevű szőroldó pasztát kellett neki adni. Ez jobb mint, amiket itt-ott lehet kapni. A szőr gondról úgy tudsz meggyőződni, hogy egy kaka darabot megfogsz és ketté töröd. Ha a szőr a baj, látni fogod, hogy kiállnak belőle a rengeteg szál. Ezen fésüléssel is segíthetsz, hogy ne nyelje le mindet.
És legyen egy jó orvos. Ahova mi járunk rémisztő lehet, hogy könnyebben kérnek vérvételt, ha úgy látják profi ultrahangra irányítanak stb. Mert ugye ez nem olcsó, de összességében olcsóbb, hogy gyorsan megtalálják mi a baja, nem az van, hogy csak viszem és viszem hordom a pénzt, kicsit vizsgálgatja, szúrkálgtja, majd mikor már félholt akkor elkezd komolyabban foglalkozni vele, hogy akkor vegyünk vért. A szőrös szorulása is úgy derült ki, hogy hányt megvizsgálták érezték a kakát és mondtam, hogy aznap nem kakált. Mivel fiatalabb macska ezért mondták, hogy egy fiatalnál jobban előfordul hogy megeszik valamit, ami elzárja így vigyük szakértő hasi UH-ra. Berendeztek pár órával későbbre, megnézték és szerencsére csak kaka volt semmi se zárta el, mondták szőr miatt lehet, eredménnyel vissza, majd ennek megfelelően megmondták mit szedjen meg nézzem majd meg a kakit a fent leírt módon. És tényleg kívülről nem látszott, de széttörve tiszta szőr volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!