Támadó macskával mit lehet kezdeni, ha rámugrik, belémmélyeszti a karmait és még harap is?
Hogy védhetem meg magam?
Ha fejbeverem valami tárggyal, akkor elenged? Vagy csak földhöz vágni tudom ekkor már?
Már rámugrott, na az a kérdés, akkor mit csinálhatok, hogy minél kevesebb sérülés nélkül megússzam?
Az cicám ivartalanított kandúr 4éves, ha néha rájön akkor az éjszaka közepén is elkapja a kezem és ráharap, nem engedi.
Egyetlen egy módszer vált be:
a hátán a nyakánál megmarkolom a bőrét és kicsit felemelem. /Nem a nyakánál fogva, csak a bőrénél/
Pillanatok alatt megnyugszik mert azt hiszi, hogy az anyukája vagyok, és fegyelmezem.
Öt másodperc múlva ugyanúgy bújik, hízeleg és dorombol.
A körömmel való felugrásról is le lehet szoktatni, a fentebb leírt módon.plusz ilyenkor az öledbe veszed és a mancsait simogatod amíg vissza nem húzza a karmait.
Egyébként meg nem bántani akar csak unatkozik.
Ha kialakítasz egy menetrendet, hogy mikor van 'játékidő' ő is ahhoz fog igazodni és megszokja.
Például nálunk lefekvés előtt rendszeresen van bújócska és kergetőzés is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!