Jó döntést hoztam szerintetek? Bűntudatom van
A szomszédom idős néni Parkinson kóros, mikor ez kiderült az unokái magukhoz költöztették. Van egy 3 éves nőstény macskája, nagyon megszerettem a cicát eleve a nénivel is nagyon jóba lettünk. Az unoka azt mondta csináljak azt amit akarok a macskával mert nekik nem kell.
A cicáról tudni kell hogy kijárós és sose látta még állatorvos. Én is sokszor etettem és pénteken elvittem állatorvoshoz hogy ivartalanítani tudjam, ott mondta meg az orvos hogy a cica bizony vemhes kb 2-3 hét van neki hátra. Nos jövő héten fogják ivartalanítani az anyamacskát és hát a kicsiket nem tartom meg. Most gyilkosnak érzem magam emiatt a döntés miatt :/
Észre se vettem a macskán hogy vemhes,eleve dús a bundája és úgy érzem nem tudnám felnevelni a kiscicákat. Az anyamacskát persze megtartom és benti macskát akarok belőle csinálni. Ti mit tettek volna a helyemben?
Nem vagy gyilkos, sőt!
Fájdalmas döntést hoztál, de ésszerűt. Rengeteg a kóbor macska, még több a gazdira váró a hasonló felelőtlen ivaros kijárós cicák miatt.
Te most megmentettél egy életet - a cicádét, mert a gazdái eldobták maguktól -, és megelőzted 5-8 másik kis élet elkallódását.
Nyilván az ideális egy korábbi ivartalanítás lett volna a néni által, de ebben a helyzetben a legjobbat döntötted.
"ott mondta meg az orvos hogy a cica bizony vemhes kb 2-3 hét van neki hátra. Nos jövő héten fogják ivartalanítani"
Ilyenkor már nem szokták ivartalanítani az anyát, mert egyrészt a kölykök már szinte teljesen kifejlettek, másrészt már az anyára is veszélyes a műtét!
Jol dontottel. Lehet, hogy neked rossz erzes, de a cicanak ez csupan oszton, nincs orome a kiscicaiban es banata az abortuszban(megha morbidul is hangzik).
Egy regi ismerosom ingyen elviheto kiscicak hirdetesekbol hoz el havonta 2 alom kolykot (6-10 cica osszesen), 3 honaposan ivartalanittatja oket felaron (mert az orvos az utcan talalt, kidobott, mentett cicakat fel aron muti, igy fiuk 4ezer, lanyok 6ezer) aztan "kinti cicak" lesznek, sokuk lelep, elkoborol, de a lenyeg, hogy valamennyire megallitja a szaporulatot.
Ez evi 72-120 cica, akik nem szaporodnak tovabb a semmibe.
Ossze kene fogni az embereknek, egy ivartalanitasi programot letrehozni. Megyenkent havi 30 macska. Az egy evben 6840 cica, ami nem terjed tovabb. Es még igy is jutna haztartasonkent vagy 3 cica.
Na mindegy, csak leirtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!