Fyprist alkalmazása így mennyire biztonságos?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 5 kijárós cicám, és megint elkezdődött a kullancs szezon, ami ellen mindig Fyprist macskáknak való spot onnal vedekezunk. Most nem volt a kisallatkereskedesben ez a termek, és nem is lett volna még 2 hetig, de az elado azt mondta, hogy mivel ennél az egy fajta spot onnál ugyan az az összetevője a kutya és macska verzionak is, így ha a kutyáknak valót veszek 10-20 kg-ig akkor azt el tudom köztük osztani. Azt is mondta hogy más is csinalja így így megvettem de gondoltam előtte megkerdezem itt is hátha más alkalmazta így.2021. márc. 18. 16:52
1/8 anonim válasza:
Én nem kísérleteznék Velük!
2/8 anonim válasza:
NE! Kutyáknak valót ne! A legtöbb kutyáknak való élősködő elleni szerben olyan összetevő is van, ami a macskák számára halálos méreg. Értem én, hogy az eladó szerint nem lesz baj belőle, de ne kockáztass. Használjatok inkább akkor másik márkát, de macskának való szer legyen.
3/8 anonim válasza:
Tényleg ne adj kutyáknak való szert, inkább vegyél mondjuk Frontline cseppet
4/8 anonim válasza:
A macska elpusztul a kutyáknak való cucctól. Volt is ilyen eset tavalyelőtt, lett belőle botrány. Megölöd, ha kutyának valót raksz rá. Abból a boltból pedig, amelyiknek ekkora ökör az eladója, semmit se végy többé.
5/8 anonim válasza:
Nézd meg neten az összetevőket. Ha valóban ugyanabból van, akkor jó lehet! Oszd el 5-el a hatóanyagot, ha stimmel a cicára valóval, akkor jó lesz. De amúgy a kifejezetten kutya szereket valóban tilos cicára tenni!
6/8 anonim válasza:
Megnéztem őket:
Kutya:
1 cseppentő pipetta (1,34 ml) tartalma:
- Hatóanyag: Fipronil 134 mg
- Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E320) 0,27 mg; Butil-hídroxitoluol (E321) 0,13 mg
Cica:
1 cseppentő pipetta (0,50 ml) tartalma:
- Hatóanyag: Fipronil 50mg
- Segéd és vivőanyagok: Butil-hidroxianizoi (E320): 0,10 mg, Butil-hidroxitoluol (E321): 0,05 mg
Látható, hogy minden arányosan van benne, azonos anyagok csak súly alapján adagolva. Ha elosztod 5el, még kevés is lesz a cicákra a hatóanyag! 7,5mg/kg adagban kell cseppenteni.
7/8 anonim válasza:
Nem értem miért nem hasznos amit írtam.. ugyanabból van a 2 állatra való termék csak nagyobb állatra nagyobb kiszerelésben, használható még ha nem fogjátok fel, akkor is! :D
8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen mindenkinek a választ! Igen én is megneztem, hogy ugyan az a hatóanyag 100%-ban, csak érdekelt, hogy kinek mi a véleménye erről az egészről, mert nem voltam biztos abban, hogy biztonságos-e. Azért nem veszek más márkát mert nekem csak ez vált be. A frontlinera allergiás 5-ből 2 macskám. Rájuk teszem holnap reggel a felét ha nem lesz gond akkor délután a másik felét is. Szerintem csak azért nem ajánlják a kutyáknak valót macskákra, mert ha valaki nem figyel oda könnyen túladagolhatja őket, de kellő odafigyeléssel nem lesz gond belole szerintem. (AKI A JÖVŐBEN OLVASSA MERT HASONLO KÉRDÉSE VAN: A FYPRIST MÁRKÁRÓL BESZÉLEK, KÉRLEK MÁS TERMÉKBŐL NE TEGYÉL KUTYA BOLHAIRTÓ SPOT ON-BÓL A MACSKÁRA MERT ANNAK NEM UGYAN AZ AZ ÖSSZETEVŐJE ÉS MÉRGEZŐ A MACSKÁNAK!)
2021. márc. 19. 23:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!