Hogy tudom raszoktatni a cicamat, hogy a taljabol igyon?
Figyelt kérdés
Csak a kad csapjabol hajlando inni (amit nem tartok egeszsegsnek, ezert nem orulok neki) a taljabol csak egyszer lattam, hogy ivott. A masik macskank rendesen iszik a talbol, csak o nem.2010. aug. 18. 23:19
1/8 anonim válasza:
Próbáld ki, amikor ott van hogy a kád csapjánál engedsz a tálkájába vizet és kirakod elé. Hátha beválik. Sok szerencsét! Aloha.
2/8 anonim válasza:
Ne engedd, hogy a csapból igyon. Ha nem akar szomjanpusztulni, előbb-utóbb a tálból fog inni. Ha kell, mutasd meg neki rendszeresen, hogy ott van a tál. NE nyomd bele az orrát, inkább nedvesítsd be az ujjat a tálból, úgy próbáld odacsalogatni.
Sokat segít, ha gyakran cseréled előttük frissre a vizet.
Egyébként az állatok azért szeretik jobban a folyóvizet, mert sokkal oxigéndúsabb.
3/8 anonim válasza:
Tudod,az a durva,hogy nekem is két cicám van,de az egyiket pl.én még soha nem láttam inni!!De most komolyan!!A kicsi,az rendszeresen iszik,de Tigi manó,a nagyobbik..én még egyetlen egyszer sem láttam,hogy valaha is ivott volna..pedig muszáj neki,hiszen 3 évesek,és még mindig él,és egészséges!!Szerintem a te pindurkáddal sincsen gond,előbb,vagy utóbb rászokik a tálkára is,de hogy mi egészséges...az a lényeg,hogy igyon,és ezt nem a csatornából teszi meg!!Szóval kitartás,rá fog szokni idővel a saját tálkájára! :)
4/8 anonim válasza:
Az cicám sem ivott a táljából. Mindig tele van töltve egy locsolókanna, ami a nappaliban a virágok között van és mindig oda megy inni:) Nem tudom miért épp oda szokott, de legalább bennt is iszik így. Végülis ha nem inna sem lenne baj, mert kint is szokott a tóból:)
5/8 anonim válasza:
Próbáld meg tejjel.=)
hátha akkor odaszokik.
6/8 anonim válasza:
a mi macskáink is a locsolókancsóból isznak. le van téve a földre, mindig tele van friss vizzel.
7/8 anonim válasza:
szerintem az a hlyes ha belenyomod az orrát,óvatosan és csak kis idöre.Anyával is igy csináljuk és minden macskát rászoktattunk.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat, ki fogom probalni oket. :)(Szarazkajat kapnak, tehat még fontosabb a viz, mint egyebkent. Ezert is idegesitem magam).
2010. aug. 19. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!