Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Öreg macskám alig eszik,...

Öreg macskám alig eszik, viszont gyakran nyalogatja a falat. Valakinek esetleg saját tapasztalat, ötlet, mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Állatorvos csak találgat, vérkép nagyjából rendben.

#macska #cica #hát hülye ez? #falat nyal
2021. márc. 14. 17:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

#9: Hú bakker, ez a weboldal érthetetlenül magyar. Úgy értem, látszólag magyar nyelven van, de egy értelmes mondat nincs benne. Van viszont egy kártékony javascript, úgyhogy csak ésszel nyomkodjon rá, akinek nincs vírusvédelme... Azért megpróbálok kibányászni belőle pár kulcsszót és utánanézni.

#6: Nem tudom, fűrészporos tapéta, gondolom valami diszperzit-szerű, fehér.

#8: Az azért túlzás hogy találgat, csak épp nem látok javulást a kezelés hatására.

2021. márc. 14. 19:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Iszik eleget?
2021. márc. 14. 23:36
 13/21 A kérdező kommentje:
A macska? Jó kérdés mert nem tudom. Úgy értem, mi számít elégnek? Iszik, fogy a vize, meg rájár a mosogatóra is.
2021. márc. 15. 07:54
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

Vegyél GimCat vitaminpasztát, abból is a professionalt és adj minden nap 1 ujjnyi hosszú csíkot! Ha nem eszik, meghal. Egy kis vírusfertőzés vagy akármi és azonnal elutasítják az ételt. Azonnal feladják. Kényszer itattam fecskendővel és etettem kézből a cicám majdnem 2 hétig, hogy ne haljon meg. Hason bekúszva az ágy alá, mert nem jött elő! Semmi ötlet nem volt az orvostól.. vírus. Nincs mit adni rá. Aha, persze! Haljon meg, mert a tudomány csődöt mond, na ilyenkor kell az ész!

Súlyos vitaminhiánya van a tiédnek és valami gyulladás lehet torok környéken. A hiányt valamelyik szerv csökkent működése okozza ilyen korban. Vese szokott idős korban megmakkanni!

A kemény tápot vizezd be kicsit, lehet azért nem eszi, mert fáj a foga/szájürege vagy már kevés van és nincs mivel elrágni. Eszi, de szétnyomja az ínyt így az begyullad és fáj. Nem büdi a szája?

A tömény főtt husi lehet nehéz már egy öreg cica gyomrának, főleg ha eddig tápon élt. Krumpli, rizs, répa, borsó, gránátalma, spenót, vörösáfonya jó felütni egy kicsit. Kb. a harmada max. lehet a zöldség a keveréknek. Pépesítsd le neki egy villával, jobban nem kell!

Ha pedig kézből elfogadja, akkor nincs mese, rá kell szánni az órákat éjjel munka után és reggel is legalább, hogy úgy egye, hogy igyon! 2-3 deci víz helyett iszik most pl. felet. Lehet már semmi baja nincs pár nap után, de annyira kiszáradt és gyenge, hogy azért "játssza" el az élő halottat.. a cica ilyen. És ráadásul nem is fogadja jól a segítséget..

2021. márc. 15. 08:58
 15/21 A kérdező kommentje:

GimCat Seniort vettem neki, de csak húzza a száját, nem eszi meg.

Én is arra tippelek, hogy talán a szájüregben lehet valami. Nem büdösebb a szája mint szokott, szerintem macskához képest normális. Sajnos kézből sem eszik, ha nincs kedve.

Megpróbáltam már enyhén megmelegíteni a tápot, hátha úgy erősebb lesz az illata, de sokat ez sem segít. Kipróbálom mit szól ha teljesen összezúzom péppé.

Mármint a tápot, nem a macskát.

Sajnos az állatorvos karanténban van a hét végéig.

2021. márc. 15. 10:17
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Másik orvos??? Az állat meghal, ha nem eszik 3-4 vagy nem is iszik 2 napot! Tű nélküli fecskendővel add be a szájába kis adagokban a cicahusit és vizet és csukd rá a száját, nincs mese!
2021. márc. 15. 10:27
 17/21 A kérdező kommentje:

Eszik, csak keveset.

Fénykorában 300 gramm nedves volt az adagja, ahogy öregszik leszokott olyan 250 körülre. Most viszont már csak 150-200 grammot eszik naponta. Éhen nem fog halni egyből, de veszít a súlyából egyértelműen.

Néha viszont olyan érzésem van hogy válogat. Már három féle táp van kint neki, ebből kettőt imádott korábban, de mindet csak megszaglássza és otthagyja. Most kinyitottam egy negyedik félét, és úgy tolta be hogy kettőt pislogtam és üres volt a tányér.

Máskor viszont pont ezt nem méltóztatott megenni...

2021. márc. 15. 10:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Jaaaa.. akkor ígx nem annyira vészes a helyzet! :) Mondom, puha dolgokat próbáld inkább akkor! Kicsit felpuhítani a tápot, csinálni neki. Főtt husikat és valami nem zsíros kocsonya szerűt elnyalogatni.. az jó a mancsainak is, megy kollagén és glükozamin a porcokba! Öregszik. Vitamin, puha kaja.. mint a mi öregeinknek! :)
2021. márc. 15. 10:41
 19/21 A kérdező kommentje:

Jaja, és este beültetem a barátok közt elé.

Az a baj, hogy a pajzsmirigyre már kap két tablettát, örülök, ha ezeket le tudja küzdeni reggel-este, több tabletta nem megy.

Kipróbáltam eddig kétféle vitaminpasztát, de semmi. Még ha a kajához keverem is menekül tőle...

2021. márc. 15. 11:07
 20/21 anonim válasza:

én konzervot adok a macskának nem tápot,valahogy életszerübb azt neki adni,vagy a táp alatt te is arra gondoltál? probáld meg a csirkemályat nyersen ha steril,vagy lágyan fözve,

az oroszlán is ha elkap eg vadat a belsőséget eszi meg egyből és nem a húst!

csirkemályat probáld meg de ne disznómáj legyen! az tele van méreganyagokkal magas a féregpete veszély vele.

2021. márc. 15. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!