Van esély macskáknál 24 órás svédasztalos ellátásról menürendszerű félpanzióra váltani?
Haha, jot nevettem a kerdes megfogalmazasan :DD
Az van, hogy nem szabad hagyni, hogy a macska iranyitson. Az enyem is napi ketszer kap alutasakosat, szaraz mindig elotte van. Eddig meg sose halt ehen, es nem is sovany, pont jo sulyban van, tehat mukodik a rendszer :)
Egyebkent az enyem soha nem eszi meg egyszerre a kajat, az alutasakos is kb 2-3 ora alatt fogy el,egyszerre mindig csak keveset eszik, de szerintem ez nem gond.
Ha konyorog, akkor konyorog, de nem kap kajat es kesz.
Pedig az a megoldás hogy nem hagyod válogatni.
Az enyém anno kb hetente finnyázott az újabb ízekre, márkákra, hiába kevertem mindenhogyan, adtam neki változatosan. Persze közben eljátszotta a hattyúk halálát.
Abszolút értem és jogosnak tartom, hogy az egyoldalú etetés rossz. Egyrészt normális esetben nem egy adott táp összetevőire áll be a macska szervezete, hanem a szervezet alapvető szükségleteit elégíti ki a táp. Másrészt nekem is herótom lenne, ha harmadik éve minden áldott nap pont ugyanazt a kaját kapnám.
Az már nem normális, amit az enyém csinált, hogy bármit raktam elé, pár nap után nem fogadta el. Én is koplaltattam pár napot és láss csodát mint a kisangyal, kitakarította a tányérját. Pár nap múlva újra kezdte, így én is. 3 alkalom koplaltatás után megértette hogy nem játszat ki. Azóta is változatosan etetem, de nem azért mert semmit nem hajlandó elfogadni, hanem mert én így találom ideálisnak. Van 4 fajta táp, meg 4 fajta konzerv 2 naponta váltva kapja őket. Normálisan eszik, nem lett májbeteg.
A macskák okos állatok, nagyon jól tudják hogy ugráltassák az embert mint valami bábut. Ebbe a játékba én nem szállok be.
Nem kene lepontozgatni a valaszom (2-es es 3-as) csak azert, mert nem aktualis (hala az egnek eltunt innen az a gyoker, akinek irtam). Inkabb jelentsetek, hogy eltunjon :D
Amugy kerdezo mar leirtuk a megoldast. Kapnak amit kapnak, nincs valogatas es kesz. Azert nyavalyognak, mert hagyod nekik, megszoktak a luxust.
Azert fontos a jo minosegu kaja, tehat kutyaknak valo konzervvel ne etessunk, ahogy azt valaki ajanlotta, a hustartalom minimum 50-60% legyen, az lenne a legjobb. A szaraz is fontos, de ez oke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!