Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 24 órás vérnyomásmérő mennyire...

24 órás vérnyomásmérő mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24 órás vérnyomásmérőt kaptam, de olyan irreálisan magas vérnyomás értékeket mér, hogy kb. csoda, hogy élek... minden mérés után megmérem a vérnyomásom a saját vérnyomásmérőmmel is. Míg az sztk-s vérnyomásmérő 210/106-ot mér, addig a sajátom 138/78-at. Az sztk-s vérnyomásmérő szerint egész éjjel 190-200 közti vérnyomásaim voltak nyugalmi állapotban... Persze a sajátom szerint normális értékeim voltak. Amikor a kardiológián mérték, akkor 123/86 volt, amikor a házi orvos mérte, akkor is jó volt... A mandzsetta véraláfutátsosra szorította a karom(tele lett lila foltokkal), sokszor letéptem volna, mert a végtelenségig pumpálja, a cső részre különösen ügyelni kell, mert nagyon könnyen szét jön...a mandzsetta igazából nem biztos, hogy az én méretem, úgy lett összeragasztva, hogy ne jöjjön szét amikor mér.

2021. febr. 18. 14:10
 1/2 Ypszilon1980 ***** válasza:
A 24 órás vérnyomásmérő hitelesített, bevizsgált eszköz. Azt nem tudom ekkora különbség miért van, de a 24 órásat fogják alapul venni valószínűleg.
2021. febr. 18. 14:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Elvileg 100%-ban megbízhatónak kellene lennie, de ha ilyen irrálisan magasakat mér, és véraláfutásosra szorítja a karod, az azt jelenti, hogy valami nem oké vele. Gondolom 1000 éves, nagyon sokat van használva, sz*r a mandzsetta. Az orvoshoz vidd a saját méréseidet is, és mondd el, hogy ez történt. Illetve ha már levették, mérd meg a sajátoddal a másik karodon is, nehogy aztán az egyiken ilyen magas legyen, a másikon meg alacsony (ha 20 Hgmm különbség van a két kar között, az bizonyos betegségeket jelezhet, amit komolyan kell venni).
2021. febr. 18. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!