24 órás vérnyomásmérő mennyire megbízható?
Sziasztok!
24 órás vérnyomásmérőt kaptam, de olyan irreálisan magas vérnyomás értékeket mér, hogy kb. csoda, hogy élek... minden mérés után megmérem a vérnyomásom a saját vérnyomásmérőmmel is. Míg az sztk-s vérnyomásmérő 210/106-ot mér, addig a sajátom 138/78-at. Az sztk-s vérnyomásmérő szerint egész éjjel 190-200 közti vérnyomásaim voltak nyugalmi állapotban... Persze a sajátom szerint normális értékeim voltak. Amikor a kardiológián mérték, akkor 123/86 volt, amikor a házi orvos mérte, akkor is jó volt... A mandzsetta véraláfutátsosra szorította a karom(tele lett lila foltokkal), sokszor letéptem volna, mert a végtelenségig pumpálja, a cső részre különösen ügyelni kell, mert nagyon könnyen szét jön...a mandzsetta igazából nem biztos, hogy az én méretem, úgy lett összeragasztva, hogy ne jöjjön szét amikor mér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!