Szerintetek mennyire "kínzás" kivenni egy macskát a megszokott életéből, hogy beleszokjon egy újba ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Kb. 2 hete van egy cicánk, aki 5-6 hónapos körül van. Ahol volt, ott volt több cica meg kutyák és jól kijöttek. Most nálunk ő az egyedüli állat. Az első 1-2 nap, amikor minden új volt neki, nagyon sajnáltam, sokat nyávogott, biztos hiányzott neki az anyja meg a tesója. Most úgy tűnik már megszokott nálunk, de azon gondolkodtam az elmúlt napokban, hogy jó-e ez egy macskának. A nap 24 órájában mi nem tudunk vele foglalkozni, és arra gondolok, hogy milyen magányos lehet, hiszen nem ehhez szokott ott, ahol született. A tesókkal mindig lehetett játszani, meg a kutyákkal is, vagy csak összebújva aludni. Mióta nálunk van nem is tűnik olyan játékosnak, mint amenyire az előző gazdija mondta, hogy az. Szerintetek tud magányos lenne egy állat? Van, amikor csak ül és néz a messzeségbe... Lehet, hogy az előző családjára gondol? Egyébként minket szeret, bújik, ölben van, dorombol... nagyon okos és aranyos cica, csak nem szeretném, ha boldogtalan lenne.2021. febr. 26. 19:11
11/12 anonim válasza:
"Vannak labdái, horgolt játéka is egy, meg madzagról lógó labda is. De veszek még neki majd többet."
Egyedül nem fog játszani. Kelletek a játék másik végére, hogy izgalmas legyen. Illetve nektek is rá kell jönnötök, hogy mik a kedvenc játékai, illetve hogy mozgassátok a játékot, hogy ráharapjon.
Pl. nálunk az egyik legmenőbb játék a textil (bevonatú) labda textil farkincával. Ezt tökre szereti megfogni, gyepálni, viszont dobálni kell neki, hogy meglegyen a "levadásztam, elkaptam" élmény. A másik menőség a pálcás játék, lehetőleg tollal és lehetőleg röptetve (viccesebb, mint a földön húzgálva).
12/12 anonim válasza:
Megszokja, de ha szeretnél neki pajtit akkor még most hozz neki. Nem rossz dolog, nekünk is kettő cica van, sokat dolgozunk, ha unatkoznak feltalálják magukat. Kutyából is kettő van az udvaron pont ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!