Eltört a macska körme?
6 éves szobacica lábán vért vettem észre, eltört a körme. Kezelhető itthon? Hogyan?
Nem tűnik komolynak, a lába, illetve lábujja nem sérült, nem fáj neki, csak látszik hogy mozog a köröm és vérzik.
A cicák karmainak más a felépitése mint az ember körmei. Az alábbi linken lévö képen látszik hogy a töve valojában csont, igy ha a körme kiszakad jo esély van hogy maga a csont sérül.
Ezért is tartom a karomeltávolitást a macskáknál kegyetlen dolog ak, mert igy konkrétan egy darabot végnak ki a csontjukból.
Ha nem vérzik tulságosan akkor talán nincs nagy baj. Bekenheted valamilyen fertőtlenítővel, hogy biztos el ne fertözödjön. Pl. Betadine. Ha a hétvégén nem javul vidd el egy állatorvoshoz.
Felhívtam egy állatorvost, mondta, hogy bevihetem, de a leírás alapján semmi komoly. Azt mondta, hogy ha tudom, vágjam le a törött darabot (figyeljek a karom kezdetére, mert ott van egy fehér rész, ami idegekkel van tele) és fertőtlenítsem. Persze mondta, hogy ő is megcsinálja, de szerinte ezt felesleges szakembernek csinálni felár mellett.
Levágtam a sérült darabot, bekentem Betadine-nal és már most jobban tegnap késő délután jobban volt (nem akadt mindenbe bele, nem fájt neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!