Szoba cica összeszoktatása kiskutyával kinek mennyi időbe telt?
Németjuhász alias Muki 4 éves vs orosz kékszőrű alias Aladár
Aladárt párszor megszaglásztattam Mukival, aki nagyon fel volt dobódva, de mivel féltem, hogy kárt tesz benne, ezért lassan adagoltam a dolgot. 3 hét után már mellette hagytam, imádják egymást. Egy szikrája sincs az agresszivitásnak, vagy dominancia kérdésnek. Együtt és egymáson alszanak, játszanak - rosszalkodnak.
Ha megszaglássza az alvó kutyát, az már jó jel :)
Lényeges, hogy a cicának mindig legyen lehetősége olyan magaslati helyekre elvonulni, ahol a kutyus nem fér hozzá. Egyiknek se engedjétek, hogy a másikat annak akarata ellenére piszkálja. Így megszokják egymás jelenlétét, és ha nem is lesznek együtt alvó jóbarátok, de békében megférnek majd egymással.
1-es vagyok
hármas, ilyen nálunk is előfordult, de nincsenek kint a körmei és eszében sincs kárt tenni a kutyusban. Viszont ez oda vissza működik: a kutyus is van, hogy a szájába veszi az egész cicát (ekkor én is nyelek egyet), de soha nem vettem észre jelét annak, hogy a kutya rosszul érezné magát vagy a cica. Játszanak. Nincs sértődés, nincs "elfajulás".
Körmök nélküli pofonok, nagyra nyitott állkapocs, de előbb törné el a saját állkapcsát, minthogy a kis Aladárt meharapná. Imádom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!