Mi történne, ha macskámra kutyahámot tennék?
Speciel pont, hogy a kutyahám biztonságosabb, nekünk is olyan van, ami csivavára való.
A macskahám két karika (nyakánál meg a hasa alatt), és a hátán van csak összefogva, kvázi egy 8as alak.
Na most alapból ez biztonságosnak tűnik, de ha bepánikol a macska akármiért séta közben, képes úgy megrántani magát, hogy ívbe hajlítja a hátát.
Pikk-pakk kiszabadul.
Ezzel szemben a kutyahámok a lábai között a hasán is össze vannak fogva. Ebből nehezebben tud kibújni, bármennyire is pánikol (nyilván megfelelő méret esetén).
Amire figyelni kell még, hogy nyakban ne legyen túl laza, mert amin a macska feje kifér, ott a teste is.
Erre főleg a "pólós" hámoknál kell figyelni, ami majdnem ruhácska jelleggel van a mellkason - ott az anyagon van két lyuk a mancsnak, beledugod őket, és a hátán kapcsolod össze tépőzárral és/vagy kapoccsal. Alapvetően ez tűnik a legbiztonságosabbnak, mert nem csak szíjak - a gyakorlatban itt viszont a nyakméret nagyon nem mindegy, mert ha túl nagy, akkor ahogy ijedtében befeszíti magát a macska pórázzal ellentétesen, át tudja húzni a fején. És onnan màr egy mozdulat a mancsokkal is kibújni, ha nem tekeredik bele.
Szóval röviden, én a csivavahámot találtam a legbiztonságosabbnak.
A sima kétszíjas macskahámnál pedig BÁRMI jobb.
szerintem teljesen mindegy ha méretben megfelelő azaz az ő méreteire tudod beállítani és nem tud kibújni rajta..
viszont a macska hámokon olyan csatt van amit ha kb 5 kilós erővel húzol kinyílik.. talán pont azért mert a macskával megeshet, h a hám és póráz ellenére is felfut egy fára ahol fennakadhat.. én akkor használtam csak a macskán amikor új helyre költöztünk. Az első pár hétben - amúgy kínzásnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!